Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βρέθηκε φουσκωτό που είχε κλαπεί το 2017

16 Νοεμβρίου, 2020

Βρέθηκε φουσκωτό που είχε κλαπεί το 2017

Ένα φουσκωτό που είχε κλαπεί στο Λουτράκι στις 20/1/2017 βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στη περιοχή Κατακάλι Κορινθίας και συγκεκριμένα στη παραλία Λυχνάρι.

Πρόκειται για ένα φουσκωτό Gommonautica G430 το οποίο είχε κλαπεί από οικόπεδο έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό. Το σκάφος βρισκόταν σε τρέιλερ με τις χαρακτηριστικές αυτές ζάντες που φαίνονται στη φωτογραφία και φορά μεγάλο ρολ μπαρ. Στο καθρέπτη του υπήρχαν δύο κινητήρες, ένας Tohatsu 40 Hp και μία βοηθητική μηχανή Yamaha 6 Hp. Τα serial number των εξωλέμβιων είναι: TOHATSU40 HP SN 34387 | YAMAHA F6 HP SN 6BX1021134

Φωτογραφία του φουσκωτού που είχε κλαπεί, είχαμε δημοσιεύσει την κλοπή τον Ιανουάριο του 2017

Επεισοδιακή ήταν η ανεύρεσή του μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Το σκάφος, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το άφησαν εκεί προχτές το βράδυ, όπου δεν του είχαν αφαιρέσει τον εξοπλισμό, και το παράτησαν έτσι. Χτες το βράδυ, και ενώ το σκάφος ήταν παρατημένο, άτομα «έγδυσαν» του σκάφος, χωρίς μάλιστα να ενοχλούνται από την παρουσία άλλων!

Σήμερα, ειδοποίησαν τον διαχειριστή του γκρουπ «Ψάρεμα στην Κορινθία» Χάρη Μπαλασινό, ότι ένα φουσκωτό ήταν παρατημένο, πιθανόν κλεμμένο και ίσως μία κοινοποίηση στο γκρουπ θα βοηθούσε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Σε επικοινωνία με την Αστυνομία, πήρε ειδική άδεια και πήγε στο σημείο να φωτογραφίσει το σκάφος.

«Είναι καλό τελικά να λειτουργούμε σαν ομάδα, χτύπησε το τηλέφωνο από κάποιον ανώνυμο φίλο και μας είπε ότι ένα σκάφος είναι παρατημένο σε κάποιο σημείο. Αμέσως προσπάθησα να βρω άκρη με την μετακίνηση και ευτυχώς η ελληνική αστυνομία με άφησε και κατάφερα και πήγα εκεί είδα το σκάφος παίρνοντας τηλέφωνο το φίλο μου τον Σωτήρη τον Μαυρομάτη. Ο Σωτήρης γνώρισε το σκάφος και βρήκαμε τον ιδιοκτήτη του, έφυγα από το σημείο πήγα πήρα το 2ο τρέιλερ που έχω το φόρτωσα και το έφερα στο σπίτι περιμένοντας να ‘ρθει το πρωί να πάμε στο λιμενικό να κάνουμε τα καθέκαστα. Το είδε πολύς κόσμος στο σκάφος. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, δυστυχώς. Τι μπορεί να κάνει το σκάφος μόνο του στα βράχια; αν είχαν ειδοποιήσει το λιμενικό νωρίτερα το σκάφος θα ήταν με τις μηχανές του, την τιμονιέρα του και όλα τα υπόλοιπα Δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε έχουμε καταντήσει να μην μας νοιάζει τι γίνεται δίπλα μας.» γράφει ο Χάρης Μπαλασινός.

Από το σκάφος έλειπαν οι κινητήρες (οι βίδες φαινόντουσαν ότι ξεβίδωσαν πολύ πρόσφατα), η κονσόλα, το ρολ μπαρ, η μπαταρία και τα καλώδια. Το κατάστρωμα του ήταν γεμάτο πευκοβελόνες (δεν υπήρχαν πεύκα στο σημείο που βρέθηκε), είχε σχετικά καινούρια ντίζα τιμονιού, και περίβλεπτο που δεν υπήρχε όταν το σκάφος είχε κλαπεί.

Tags
Κλοπή σκάφους Κλοπή Φουσκωτού Λουτράκι
Comodo SSL