Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βρέθηκε οβίδα 100 μέτρα από την ακτή στο Καστέλι

Σεπτέμβριος 17, 2019

Βρέθηκε οβίδα 100 μέτρα από την ακτή στο Καστέλι

Η πρόσφατη κακοκαιρία έχει αλλάξει ριζικά τη μορφολογία του βυθού στην Κρήτη και τα παράλια της και αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα όσοι ασχολούνται με τις καταδύσεις να βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωποι με σπανία ευρήματα.
Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή «Μέρη Πηγάδι» στην Κίσαμο, βρέθηκε από την ομάδα του Ιάκωβου Μπατσάκη «Balos Divers», μία οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μικρό βάθος μόλις 100 μέτρα από την ακτή. Όπως επιβάλλεται σε αυτές περιπτώσεις ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες Υπηρεσίες.
Για τη σήμανση του σημείου γύρω από την οβίδα χρειάστηκε η ομάδα να καταδυθεί για δεύτερη φορά την επόμενη ημέρα.

«Το πιο σημαντικό σε αυτές περιπτώσεις, είναι η αρμόδια λιμενική αρχή να λάβει από εμάς τα ακριβή στίγματα ώστε να γνωρίζει το σημείο όπου εντοπίστηκε το εκάστοτε εύρημα και φυσικά όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε και έχουμε να δώσουμε στις αρχές όπως οφείλουμε», καταλήγει ο επικεφαλής της ομάδας.
Προηγουμένως όμως οι αυτοδύτες έπρεπε να «ασφαλίσουν» το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην κινδυνεύσουν απλοί πολίτες.
«Κατά τη διαδικασία της ασφάλισης όπως λέγεται στη δική μας ορολογία, εμείς σημειώνουμε – μαρκάρουμε κάποια σημεία στο βυθό για λόγους ασφαλείας. Αυτό γίνεται ώστε το συγκεκριμένο σημείο να είναι εμφανές και από την επιφάνεια αλλά και από το βυθό έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα αναλάβουν την απομάκρυνση ή και την εξουδετέρωση του ευρήματος να μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν το σημείο και να εντοπίσουν το στίγμα που τους δίνουν οι δύτες», τονίζει ο κ. Μπατσάκης.

Πηγή: biskotto.gr

Tags
Κρήτη Λιμενική Αρχή Κρήτης Καστέλι Οβίδα στο Βυθό Balos Divers Οβίδα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Comodo SSL