Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βρέθηκε το Φουσκωτό Σκάφος που είχε κλαπεί στη Γλυφάδα

28 Μαΐου, 2024

Βρέθηκε το Φουσκωτό Σκάφος που είχε κλαπεί στη Γλυφάδα

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, σημειώθηκε κλοπή ενός φουσκωτού σκάφους από τη 2η Μαρίνα Γλυφάδας όπου βρέθηκε λίγες μέρες παρατημένο σε μία παραλία της Σαλαμίνας.

Το σκάφος, τύπου RIB με πολυεστερική γάστρα, μάρκας Nuova Jolly, μοντέλο King 720, ήταν εξοπλισμένο με εξωλέμβιο κινητήρα SUZUKI DF300 και βοηθητικό Yamaha 9.9 hp. Η κλοπή αυτή εντάσσεται σε μια σειρά περιστατικών που ανησυχούν τους ιδιοκτήτες σκαφών στην Αττική, ιδιαίτερα λόγω του ότι οι δράστες δεν διστάζουν να επιτεθούν ακόμη και σε πολυσύχναστες και καλά φυλασσόμενες περιοχές.

Η Ανεύρεση του Σκάφους

Μετά από εκτεταμένες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κλεμμένο φουσκωτό βρέθηκε στη Σαλαμίνα, στην περιοχή Φανερωμένη.

Ένας πολίτης που είδε τις αναρτήσεις στο Facebook αναγνώρισε το σκάφος και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του.

Οι κλέφτες είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα του σκάφους, αλλά δεν κατάφεραν να τον απομακρύνουν λόγω του μεγάλου βάρους του. Παρόλα αυτά, είχαν αφαιρέσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, ακόμα και τις μπαταρίες του σκάφους. Πιθανόν να πέρασε κάποιος εκείνη την στιγμή και να το άφησαν, γιατί δεν αφαίρεσαν την βοηθητική που θα αποτελούμε πρώτος στόχος. Αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι είχαν αφήσει στο σκάφος κάποια εργαλεία που χρησιμοποίησαν για να βγάλουν τη μηχανή.

Η ταχύτητα με την οποία οι κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν στην ανεύρεση του σκάφους υπογραμμίζει τη δύναμη της κοινότητας και της τεχνολογίας στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ωστόσο, η κλοπή και η επακόλουθη λεηλασία του σκάφους τονίζουν την ανάγκη για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις μαρίνες και τη συνεχή επαγρύπνηση των ιδιοκτητών σκαφών.

Να σημειώσουμε για άλλη μία φορά ότι η 2η μαρίνα Γλυφάδας θεωρείται φυλασσόμενη.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
2η Μαρίνα Γλυφάδας Σαλαμίνα Γλυφάδα Κλοπές σε λιμάνι Κλοπές Σκαφών
Comodo SSL