Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χαλκίδα: Πρόστιμα σε 3 ψαράδες για παράνομη αλιεία

28 Φεβρουαρίου, 2023

Χαλκίδα: Πρόστιμα σε 3 ψαράδες για παράνομη αλιεία

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, βεβαιώθηκαν από πλήρωμα περιπολικού σκάφους, δύο αλιευτικές παραβάσεις κατά επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών στην θαλάσσια περιοχή Πολιτικών Ευβοίας, βορείου Ευβοϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση που αφορά διενέργεια αλιείας με κυκλικά δίχτυα νύχτας, σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο, κατά παράβαση του άρθρου 11 παρ. 1 εδάφιο β του ΒΔ 23-3-1953 (ΦΕΚ 81 α’) όπως ισχύει, ενώ η αλιευθείσα ποσότητα των χιλίων εξήντα κιλών (1.060kg) του είδους γαύρου, κατασχέθηκε και πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα. Επίσης βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση για παράνομη αλιεία με “κιούπια”, ενώ κατά τον αλιευτικό έλεγχο ευρέθησαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) κιούπια μη προβλεπόμενης διαμέτρου τα οποία κατεστράφησαν κατά τα προβλεπόμενα.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής 60χρονος ημεδαπός αλιέας, στη περιοχή υψηλής γέφυρας Χαλκίδας νοτίου Ευβοϊκού κόλπου, να έχει αλιεύσει οκτώ κιλά όστρακα του είδους «κυδώνια» και δύο κιλά όστρακα του είδους «στρόμπος», είδη απαγορευμένα χωρίς επαγγελματική άδεια. Ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και κατεστράφη κατά τα προβλεπόμενα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Χαλκίδα Πολιτικών Ευβοίας Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας Παράνομη Αλιεία
Comodo SSL