Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΥΔΡΑ: θαλαμηγός εντόπισε τον αγνοούμενο ψαροτουφεκά -  παρασύρθηκε από τα ρεύματα

14 Ιουνίου, 2022

ΥΔΡΑ: θαλαμηγός εντόπισε τον αγνοούμενο ψαροτουφεκά -  παρασύρθηκε από τα ρεύματα

Θαλαμηγός εντόπισε ανοιχτά και νότια από την Ύδρα, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΤΑΥΡΟΝΗΣΙΟΥ” (νησί Σταυρός) άνδρα να βρίσκεται στην επιφάνεια με στολή ελεύθερης κατάδυσης παραλλαγής, όπου έφερε μάσκα, αναπνευστήρα καθώς και μαύρα βατραχοπέδιλα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου περισυλλέγει η σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ύδρας. Για το τυπικό της διαδικασίας διαπιστώθηκε ο θάνατος από ιατρό και εν συνεχεία η σορός μεταφέρθηκε στον Πειραιά. [Δελτίο τύπου Υπουργείου Ναυτιλίας].

Παρότι αναμένεται να τηρηθεί το πρωτόκολλο ελέγχου από Ιατροδικαστική Υπηρεσία, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή αλλά και να γίνει η ταυτοποίηση, από έγκυρες πληροφορίες του boatfishing.gr ήδη ο εξοπλισμός του υποβρύχιου αλιέα δείχνει ότι πρόκειται για τον 41χρονο αγνοούμενο ψαροτουφεκά, (αναμένεται ταυτοποίηση και με dna) που κατάγεται από την Κάρυστο, και είχε πάει για ψαροντούφεκο την 1η Ιουνίου 2022 στη θαλάσσια περιοχή της Μανδηλού του Δήμου Καρύστου στη Νότια Εύβοια και έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Μετά από δύο εβδομάδες και απόσταση 61 ναυτικών μιλίων, κλείνει ο κύκλος με τραγική κατάληξη.

Το χρονικό

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο αγνοούμενος ψαροτουφεκάς χάθηκε στη νότια πλευρά της βραχονησίδας Κάβο Μαντέλο, όπου και είχε μεταβεί με σκάφος, με δύο ακόμα φίλους, οι οποίοι και ειδοποίησαν το λιμενικό όταν δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν (απόγευμα 1ης Ιουνίου).

Αυτό που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ήταν το όπλο του που βρισκόταν στην επιφάνεια, με λυμένο μουλινέ, και την βέργα βραχωμένη στο βυθό, καθώς και την σημαδούρα του όπου παρότι στην άκρη της υπήρχε έρμα, ταξίδευε προς τα ανοιχτά (δυτικά).

Τις επόμενες ημέρες σπεύσαν στην περιοχή αυτόνομοι δύτες, στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού όπου συμμετείχαν τρία λιμενικά σκάφη, ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Π.Ν., στελέχη Μ.Υ.Α./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιώτες δύτες, καθώς και περιπολικά οχήματα από ξηράς, χωρίς ωστόσο οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούσαν μετά το μεσημέρι δεν επέτρεπαν να παραμείνουν άλλο τα πλωτά, έτσι η έρευνα σταμάτησε για μία ημέρα.

Εκτός άλλων, συμμετείχε η ερευνητική ομάδα του Κώστα Θωκταρίδη με χρήση υποβρυχίων ρομποτικών συστημάτων ROV όπου «σκάναρε» τρεις μεγάλες περιοχές από 50 έως 80 μέτρα.

Ο «Τεο» θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας, ένα παιδί που ήταν πάντα πρόθυμο να προσφέρει, πάντα χαμογελαστός, οικογενειάρχης, έντιμος και φιλότιμος. Ευχόμαστε στην οικογένεια του δύναμη και κουράγιο.

Tags
Νεκρός ψαροτουφεκάς Κάρυστος Ύδρα Αγνοείται ψαροτουφεκάς [jetpack-related-posts]
Comodo SSL