Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί δελφίνι στην Καβάλα (βίντεο)

12 Φεβρουαρίου, 2021

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί δελφίνι στην Καβάλα (βίντεο)

Χτες, στη παραλία Κάριανης βρέθηκε ένα νεκρό δελφίνι στην ακροθαλασσιά και ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα βοήθησαν στην απομάκρυνσή του.

Την διαδικασία διάσωσης έκανε γνωστή η Μυρσίνη Χρυσαφούδη, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Αναφέρει σχετικά:
«Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια! Σήμερα στην παραλία Κάριανης βρέθηκε ένα νεκρό δελφίνι στην ακροθαλασσιά.
Περαστικός ενημέρωσε τον πρόεδρο του κυνηγετικού Συλλόγου Ελευθερούπολης Ρηνώτα Γεώργιο και αυτός άμεσα παραβρέθηκε στο σημείο μαζί με τον αδερφό του όπου σε συνεργασία με τον Δήμος Παγγαίου και το Λιμενικό Σώμα βοήθησαν στην απομάκρυνση του.

Στην προσπάθεια αυτή διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και ένα δεύτερο δελφίνι ζωντανό, στην θάλασσα που τα κύματα το βγάζανε στη στεριά. Περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο συνεργάστηκαν άψογα και μετά από 3-4 προσπάθειες, να το επαναφέρουν στο νερό, στο φυσικό του περιβάλλον, για να επιζήσει αυτό ξανά έβγαινε στη στεριά.

Με συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Παγγαίου, του Λιμενικού Σώματος, της φιλοζωικής παραλίας Οφρυνίου και φυσικά των πολιτών που βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, το δελφίνι μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου αφέθηκε στα ήρεμα νερά να χαλαρώσει , να αναρρώσει από την περιπέτεια του και να φύγει να διασχίσει ξανά τη θάλασσα… Ευχαριστώ από καρδιάς όλους για τη βοήθεια διότι οι υπεύθυνοι ήταν σε άδεια και όλοι εμείς οι “ανεύθυνοι” του δώσαμε τη ζωή.”

Tags
Καβάλα Δελφίνι Διάσωση δελφινιού
Comodo SSL