Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Z-triton: Το αμφίβιο ηλεκτρικό τροχόσπιτο-ποδήλατο

Ιούνιος 28, 2020

Z-triton: Το αμφίβιο ηλεκτρικό τροχόσπιτο-ποδήλατο

Το Z-Triton από το Λετονικό στούντιο σχεδιασμού Zeltini μπορεί να είναι το τέλειο περιπετειώδες όχημα.

Ο σχεδιαστής Aigars Lauzis δημιούργησε ένα μικρό σπίτι που είναι επίσης ένα σκάφος και τρίκυκλο, ικανό να ταξιδεύει πάνω από τη γη και το νερό.

Η αποστολή του στούντιο για τη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων και πρωτοτύπων που, παράλληλα με τη λειτουργικότητα, είναι διασκεδαστικά. Αυτός ο σχεδιασμός, που μοιάζει λίγο με μια εφεύρεση από το The Life Aquatic του Wes Anderson με τον Steve Zissou, ταιριάζει στο πλαίσιο. Μερικές από τις προηγούμενες δουλειές τους είναι εξίσου εφευρετικές, όπως το Temple of Poop, μια τουαλέτα λιπασματοποίησης που δημιουργεί το δικό της roof garden.

Το «Z-triton» βρίσκεται ακόμη στη φάση του πρωτοτύπου, ενώ το στούντιο Zeltini το έχει δοκιμάσει σε διαφορετικές εποχές για να εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα και την απόδοσή του, συνδυάζοντας τις λειτουργίες ενός σπιτιού, βάρκας και τρικύκλου, το μπλε και πορτοκαλί όχημα είναι εύκολο και διασκεδαστικό να οδηγείται τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό. Η μικροσκοπική μονάδα ενσωματώνει ένα τρίκυκλο στη μία πλευρά, το οποίο διπλώνεται για να επιτρέψει τη μετάβαση από τη γη στο νερό.

Το όχημα διαθέτει χώρο για δύο άτομα να κοιμούνται άνετα, επιτρέποντας τόσο μεγάλες περιπέτειες όσο και γρήγορες αποδράσεις στη φύση. Εξοπλισμένο με ηλεκτρική βοήθεια, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την ισχύ, το φωτισμό, τη θερμοκρασία και πολλά άλλα. Το στούντιο θα κυκλοφορήσει σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή του Z-triton. Ενώ το Z-triton δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για αγορά, το Zeltini σχεδιάζει παρόλα αυτά να ξεκινήσει να ενοικιάζει το όχημα έως το 2021.

Ρίξτε μια ματιά:

Το Z-Triton έχει σχεδιαστεί ως ένα μικρό σπίτι, τρίκυκλο και βάρκα όλα σε ένα.

Οι τροχοί αναδιπλώνονται για να μεταφέρουν το όχημα από το έδαφος στο νερό.

Η μία πλευρά είναι το μπροστινό μέρος ενός τρίκυκλου, με κάθισμα ποδηλάτου για τον οδηγό. Το πίσω μέρος στη συνέχεια γίνεται το μέτωπο καθώς μετατρέπεται σε βάρκα.

Ορισμένα καταστήματα το ονόμασαν «πλωτό σπίτι με τροχούς».

 

Πηγή: https://www.maxmag.gr/texnologia/z-triton-to-amfivio-ilektriko-trochospito-podilato/

Tags
Αμφίβιο σκάφος Λετονία
Comodo SSL