Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ζάκυνθος: Κλοπή πολυτελούς σκάφους σε… δύο πράξεις – Βρέθηκε στη Κυλλήνη

26 Απριλίου, 2021

Ζάκυνθος: Κλοπή πολυτελούς σκάφους σε… δύο πράξεις – Βρέθηκε στη Κυλλήνη

Στο λιμάνι της Κυλλήνης βρέθηκε το πολυτελές σκάφος που εκλάπη τα ξημερώματα της Τρίτης

Στο «στόχαστρο» είχαν βάλει δράστες ένα πολυτελές σκάφος που επιχείρησαν να το κλέψουν για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, αλλά τελικά το σκάφος που ανήκε σε έναν Βέλγο με περιουσιακά στοιχεία στη Ζάκυνθο, βρέθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Η υπόθεση που ερευνά με μεγάλη προσοχή η Αστυνομία προκαλεί πλήθος ερωτηματικών μια που οι δράστες φαίνεται να ήταν κάτι παραπάνω από αποφασισμένοι να κλέψουν το συγκεκριμένο σκάφος, μήκους 10 μέτρων, αρχικά από το χώρο όπου βρισκόταν στην περιοχή του Αλυκανά και ακολούθως από το χώρο που μεταφέρθηκε για μεγαλύτερη ασφάλεια στους Αμπελόκηπους.

Η πρώτη απόπειρα έγινε πριν από μια εβδομάδα, ενώ το σκάφος βρισκόταν στην περιοχή του Αλυκανά. Οι δράστες το έκλεψαν από το χώρο όπου βρισκόταν αλλά στην προσπάθεια τους να το μεταφέρουν, φαίνεται πως αντιμετώπισαν προβλήματα με αποτέλεσμα το σκάφος να βρεθεί εγκαταλελειμμένο σε μια στροφή στη μέση της διαδρομής. Αξίζει να αναφερθεί πως το σκάφος που ανήκει σε έναν Βέλγο που δεν ζει μόνιμα στη Ζάκυνθο, είχαν αναλάβει να το φυλάνε δύο μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μαζί με πολυτελή οικία που διατηρεί επίσης στο νησί μας.

Αυτοί ήταν εκείνοι,  που όταν διαπίστωσαν το περιστατικό της κλοπής  μετέφεραν το σκάφος σε πιο ασφαλές σημείο και συγκεκριμένα σε χώρο στάθμευσης σκαφών κοντά στο γήπεδο των Αμπελοκήπων. Τον χώρο αυτό παραβίασαν γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης οι δράστες, κόβοντας με ψαλίδα την αλυσίδα της εισόδου. Οι δράστες μετέφεραν το σκάφος σε  τρέιλερ και στην συνέχεια το έδεσαν σε αυτοκίνητο που όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια είχαν κλέψει το ίδιο βράδυ!

Το σκάφος οδηγήθηκε  σε γνωστή μεταφορική εταιρεία του νησιού μας και με πλαστά στοιχεία δόθηκε η εντολή να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο προορισμό. Καθώς όμως ήδη είχε κινητοποιηθεί η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό, το σκάφος βρέθηκε τελικά μέσα στην νταλίκα της μεταφορικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Το σκάφος επεστράφη στους υπεύθυνους για την φύλαξη του και η Αστυνομία ερευνά όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, όπως για παράδειγμα υλικό από κάμερες ασφαλείας, για να οδηγηθεί στην σύλληψη των δραστών. Σε κάθε περίπτωση προκαλεί ερωτηματικά γιατί είχαν βάλει στο «μάτι» το συγκεκριμένο πλωτό.

Πηγή: ermisnews.gr

Tags
Κλοπή Κλοπή σκάφους Ζάκυνθος Κυλλήνη
Comodo SSL