Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ζάκυνθος: Προσάραξη Ιστιοφόρου νοτιοδυτικά του νησιού

9 Ιανουαρίου, 2023

Ζάκυνθος: Προσάραξη Ιστιοφόρου νοτιοδυτικά του νησιού

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ότι το Ι/Φ σκάφος ”PEROLA DO MAR” σημαίας Ιταλίας, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Η αιτία ήταν η έλλειψη καυσίμων καθώς και η αδυναμία χρήσης ιστίων λόγω άπνοιας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος ”ΠΕΤΡΟΣ” Σ.Ζ., όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους ανωτέρω επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, κατέπλευσε αυτοδύναμα και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα ν. Ζακύνθου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ζάκυνθος Ιστιοφόρο Σκάφος Λιμενική Αρχή Ζακύνθου προσάραξη σκάφους
Comodo SSL