Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ζάκυνθος: Τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε αλιευτικό – Δύο τραυματίες

10 Αυγούστου, 2019

Ζάκυνθος: Τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε αλιευτικό – Δύο τραυματίες

Στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών στη Ζάκυνθο, συγκρούστηκε επαγγελματικό τουριστικό σκάφος με διερχόμενο αλιευτικό. Το τουριστικό σκάφος προσέκρουσε με ταχύτητα στο αλιευτικό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του καπετάνιου και ενός συνεπιβαίνοντος του δεύτερου σκάφους. Το τουριστικό σκάφος, κατά την ώρα του ατυχήματος, δεν μετέφερε επιβάτες.

Ο καπετάνιος και ο συνεπιβαίνων του αλιευτικού μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι ο καπετάνιος έφερε εκδορές στον ώμο του. Μετά την χορήγηση των πρώτων βοηθειών, οι τραυματίες αποχώρησαν από το ιατρείο. Οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Η ανακοίνωση του λιμενικού:

Eνημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης δύο (02) σκαφών στη θαλάσσια περιοχή ”ΚΑΜΑΡΕΣ” Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στον οικείο λιμένα της ως άνω θαλάσσιας περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΦΑΡΟΣ” Λ.Ζακύνθου 2371, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του, εμβόλισε με την αριστερή πρωραία πλευρά (μάσκα) το Ε/Π-Α/Κ ”ΜΑΡΙΑ” Ν.Ζακύνθου 123, με δύο (02) επιβαίνοντες, στην αριστερή πρωραία πλευρά (μάσκα).

Από το περιστατικό προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός των επιβαινόντων στο ”ΜΑΡΙΑ”, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το ”ΦΑΡΟΣ” στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. Στη συνέχεια, οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με μέριμνα του ιδιοκτήτη του ”ΦΑΡΟΣ” στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης ζημιάς από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και διαπίστωσης αποκατάστασης ζημιάς από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, αντίστοιχα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: in.gr

Tags
Ζάκυνθος Σύγκρουση σκαφών Θαλάσσιο Ατύχημα Λιμενική Αρχή Ζακύνθου
Comodo SSL