Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Χελώνα επιτίθεται σε λουόμενους στην παραλία του Αλικανά

25 Ιουλίου, 2023

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Χελώνα επιτίθεται σε λουόμενους στην παραλία του Αλικανά

Σύμφωνα με μαρτυρία του Χρήστου Κορδέλου, στη Ζάκυνθο, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αλικανά, μία χελώνα παρουσιάζει επιθετικές τάσεις, αφού επιτέθηκε σε αυτόν και σε άλλους δύο συμπολίτες τις τελευταίες ημέρες.

Χ.Κ.: «Είχα πάει στη βάρκα μου στο λιμάνι του Αλικανά το Σάββατο και όταν έπεσα στη θάλασσα, ήρθε και μου επιτέθηκε από πίσω μια χελώνα, δαγκώνοντάς με.

Δεν την είχα δει πιο πριν. Είμαι το τρίτο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες, αφού άλλοι δύο συμπολίτες μας είχαν υποστεί κάτι αντίστοιχο.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι μόνο το γεγονός πως η χελώνα δάγκωσε εμένα και όχι τον ανήλικο γιο μου ή κάποιο άλλο παιδί, διότι είναι βέβαιο πως θα τους προκαλούσε μεγάλη ζημιά.

Η περιπέτεια όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πήγα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και μου είπαν ότι δεν έχουν αντιτετανικό ορό, κάτι βεβαίως που γνώριζα από προηγούμενες περιπτώσεις.

Τελικά βρήκα έναν και μόνο σε κάποιο φαρμακείο και μάλιστα ήταν και ο τελευταίος, γεγονός που δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα και σε αυτό.

Να αναφέρω επίσης πως η χελώνα τρεφόταν με κρέας που της άφηναν κάποιοι, κυρίως εντόσθια, συνεπώς ίσως γι αυτό να έχει γίνει επιθετική προς τους ανθρώπους. Το λέω αυτό, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως οι χελώνες είναι άκακα ζώα.

Ενημέρωσα την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου για το συμβάν, όπως και το ΑΤ Κατασταρίου. Στην αρχή δεν με πίστεψαν όμως στη συνέχεια κατάλαβαν πως το γεγονός είναι πραγματικό…»

Πηγή: https://prisma902.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ζάκυθνος Επίθεση χελώνας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL