Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ακυβέρνητο σκάφος χτύπησε 7χρονο ανήλικο αγοράκι στη Ζάκυνθο

24 Ιουλίου, 2016

Ακυβέρνητο σκάφος χτύπησε 7χρονο ανήλικο αγοράκι στη Ζάκυνθο

Δεν πίστευαν οι γονείς του 7χρονου ανήλικου αγοριού όταν είδαν ένα σκάφος χωρίς χειριστή να κατευθύνεται προς το παιδί τους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Το σοβαρό απίστευτο συμβάν έγινε το Σάββατο 23/7/2016 γύρω στις 5:30 το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή «ΤΣΙΛΙΒΙ» Ζακύνθου. Όπως σχετικά αναφέρει η σχετική δημοσίευση του λιμεναρχείου όταν έσπευσαν στη περιοχή στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπίστωσαν την σοβαρότητα του συμβάντος.  Στο χώρο της παραλίας βρισκόταν το ανήλικο αγόρι ηλικίας 7 ετών, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, το οποίο έφερε τραύματα στο κεφάλι.

akyvernito-skafos-se-7xrono-aniliko-1Το ανήλικο αγόρι είχε τραυματιστεί, σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων εντός της θάλασσας και σε απόσταση είκοσι (20) περίπου μέτρων από την ακτή, από ακυβέρνητη λέμβο στην οποία δεν επέβαινε κανένα άτομο.

Όπως διαπιστώθηκε στη λέμβο αρχικά, πριν μείνει ακυβέρνητη, επέβαιναν τρία (03) άτομα ηλικίας 19, 30 και 22 ετών αντίστοιχα από την Ζάκυνθο και κατά δήλωση τους την είχαν αγκυροβολήσει σε παρακείμενο όρμο, όπου κατά την εκκίνηση της, στη λέμβο επέβαινε μόνο ο 22χρονος, ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η λέμβος να συνεχίσει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα έχοντας κατεύθυνση τον χώρο της ξηράς.

Όπως σχετικά αναφέρει το http://imerazante.gr/ τα αίτια κάτω από τα οποία έγινε το γεγονός οι συλληφθέντες επικαλέστηκαν πως «το σκάφος είχε κολλήσει σε βράχια και οι δυο από εμάς κατεβήκαμε να το ξεκολλήσουμε.

Η φωτογραφία δείχνει τι μπορούμε να πάθουμε αν δεν φοράμε quick stop, εδώ ο άτυχος χειριστής χτυπήθηκε από το ίδιο του το σκάφος όταν έπεσε στη θάλασσα και αυτό άρχισε τους «γύρους θανάτου». Ποτέ δεν βάζουμε πρόσω αν δεν έχουμε φορέσει στο χέρι ή το πόδι μας το quick stop.

Η φωτογραφία δείχνει τι μπορούμε να πάθουμε αν δεν φοράμε quick stop, εδώ ο άτυχος χειριστής χτυπήθηκε από το ίδιο του το σκάφος όταν έπεσε στη θάλασσα και αυτό άρχισε τους «γύρους θανάτου». Ποτέ δεν βάζουμε πρόσω αν δεν έχουμε φορέσει στο χέρι ή το πόδι μας το quick stop.

Ξαφνικά το είδαμε να αυξάνει ταχύτητα και από εκεί και πέρα έγινε ότι έγινε». Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία. Οι δύο άντρες κατάφεραν να του αλλάξουν τροχιά αλλά αυτό κατευθύνθηκε προς την αμμουδιά, χωρίς ο τρίτος επιβαίνοντας να μπορεί να το ελέγξει. Τότε έπεσε και αυτός στο νερό και το σκάφος τότε εντελώς ακυβέρνητο κατευθύνθηκε στην αμμουδιά όπου χτύπησε πολύ σοβαρά το άτυχο 7χρονο αγόρι μπροστά στα μάτια της οικογένειας του και εκατοντάδων λουομένων.

Ο 7χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που έφερε μεταφέρθηκε με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π. 12207 στο λιμένα Κυλλήνης και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου όπου και συνελήφθη, ενώ επίσης από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 30χρονος.

Σαν επίλογο να αναφέρουμε την σημαντικότητα του quick stop ή killer switch, ΠΟΤΕ δεν βάζουμε πρόσω αν δεν το φοράμε στο χέρι ή το πόδι ώστε το σκάφος να ακινητοποιείται αμέσως μόλις ο χειριστής βρεθεί στη θάλασσα ή φύγει από την θέση διακυβέρνησης.

Comodo SSL