Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Απαγόρευση κατάπλου στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής για ένα μήνα!

19 Μαρτίου, 2020

Απαγόρευση κατάπλου στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής για ένα μήνα!

Την απαγόρευση (περιορισμό) κατάπλου ιδιωτικών σκαφών από σήμερα 19 Μαρτίου και για έναν μήνα, δηλαδή έως και τις 19 Απριλίου, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

 

UPDATE 19/3/20, 17:20 : Η διευκρίνηση δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, η απαγόρευση κατάπλου αφορά ιδιωτικά πλοία αναψυχής προερχόμενα από οποιοδήποτε γεωγραφικό προορισμό εξωτερικού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://www.boatfishing.gr/i-apagoreysi-kataploy-afora-idiotika-skafi-anapsychis-poy-taxideyoyn-apo-to-exoteriko/

UPDATE 19/3/20, 17:10 : Τελικά ποια σκάφη αφορά; Τι σημαίνει κατάπλου και αν απαγορεύεται ο κατάπλους τι γίνεται με τον απόπλου; Περιμένουμε οδηγίες και διευκρίνισεις από το Υπουργείο και μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε. Σε γενικές γραμμές ΜΑΛΛΟΝ επιτρέπεται το ψάρεμα, μια βόλτα, το ρίξιμο από μία γλίστρα ή  γενικότερα η μετακίνηση με ένα σκάφος. Απαγορεύεται σίγουρα η μεταφορά ατόμων από μαρίνα σε μαρίνα.

Όσον αφορά τον ορισμό του πλεούμενου το ΦΕΚ γράφει “ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) θαλάσσιας αναψυχής” όπου «Πλοίο αναψυχής»: κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (7) μέτρων, το οποίο, είτε διαθέτει είτε όχι χώρους ενδιαίτησης, έχει τη δυνατότητα, από τη γενική κατασκευή του, να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής.

ΑΛΛΑ ισχύει και το εξής: «Ιδιωτικό πλοίο αναψυχής»: είναι το πλοίο αναψυχής που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής για ιδιωτικούς σκοπούς και όχι για οποιαδήποτε εμπορική ή κερδοσκοπική δραστηριότητα (που αφορά και τα μικρότερα των 7 μέτρων σκάφη).

Ήδη διαφορετικά λιμεναρχεία μεταφράζουν διαφορετικά το ΦΕΚ, άλλοι θεωρούν ότι εννοεί τα τουριστικά άλλοι για όλα τα σκάφη. Υπήρχε και ξεχωριστή αναφορά στα επαγγελματικά πριν τέσσερις μέρες στο ΦΕΚ 860/Β/15-3-2020. Παραγρ.5: “…5.Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.” Αναμένεται λοιπόν διευκρίνηση, θα σας ενημερώσουμε στο boatfishing.gr

Η απόφαση προβλέπει τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) θαλάσσιας αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια, προερχόμενων από οποιονδήποτε γεωγραφικό προορισμό καθώς και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Με άλλη απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, απαγορεύεται η λειτουργία στο σύνολο της Επικράτειας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έως και τις 20 Απριλίου όλων των σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών.

Επίσης όλων των σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων παροχής καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, των επιχειρήσεων παροχής εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής, και των εταιρειών παροχής εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων σκαφών.

Η απαγόρευση κατάπλου αφορά ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που ταξιδεύουν από το εξωτερικό

 

Tags
Υπουργείο Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης Απαγόρευση Ναυσιπλοΐας Κορονοϊός Απαγόρευση κατάπλου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL