Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η άποψη της Πανελλήνιας Ένωσης Ερασιτεχνών Αλιέων για το περιστατικό στη ΚΩ

Μάιος 22, 2017

Η άποψη της Πανελλήνιας Ένωσης Ερασιτεχνών Αλιέων για το περιστατικό στη ΚΩ

Η άποψη της ΠΕΕΑ για το περιστατικό στη ΚΩ (για την καταγγελία και κλήση για απολογία ψαροτουφεκά από φωτογραφία).

«Η ΠΕΕΑ τάσσεται σαφώς κατά κάθε μορφής παράνομης αλιείας από όπου και αν αυτή προέρχεται. Διερωτάται όμως, για το ακριβές νόημα της επίσημης ανακοίνωσης του λιμενικού* – για το οποίο τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό – και κατά πόσο κρίνει το σώμα ότι αυτό θα προσφέρει τα αναμενόμενα στη πάταξη της παραβατικότητας συνηγορώντας ταυτόχρονα στην αύξηση των ιχθυοαποθεμάτων και τη μείωση της πίεσης προς αυτά.

Μεγάλη απορία ακόμη μας προξενεί η χρονική στιγμή της καταγγελίας από το Αρχιπέλαγος (σύμφωνα με δημοσίευμα του AegeanNews.gr) καθώς και η απουσία καταγγελιών σε παρόμοια εξόφθαλμα περιστατικά.

Η ΠΕΕΑ ευελπιστεί στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο, όπως άλλωστε ορίζουν οι αρχές της Δημοκρατίας αλλά και το Σύνταγμα.»

Διονύσιος Μπάστας

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ερασιτεχνών Αλιείων

 

*Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Κως«Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση ενημέρωσή μας, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, σε περίπτωση διαπίστωσης μη τήρησης των κείμενων διατάξεων, ώστε να εντοπισθούν οι παραβάτες και να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, οι οποίες είναι βαρύτατες.».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tags
Κως ΠΕΕΑ Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων
Comodo SSL