Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Αποτελέσματα 1ης Ημέρας Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας 2017

10 Ιουνίου, 2017

Αποτελέσματα 1ης Ημέρας Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας στο Λαύριο.

Η εκκίνηση έγινε το πρωί στις 9:20 στη νότια πλευρά του λιμανιού του Λαυρίου όπου οι 13 αγωνιζόμενοι “έπαιξαν” σε μία ιδιαίτερα δύσκολη τράπεζα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, και προήλθε με βουτιές σε βάθη ρεκόρ.

Βέβαια ήταν αναμενόμενο, αφού η Ελλάδα πλέον είναι και επίσημα η κορυφαία χώρα στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο. Στον αγώνα συμμετέχουν αθλητές με παγκόσμιους τίτλους και διακρίσεις όπως ο Γιάννης Σιδέρης (δεύτερος στο κόσμο), ο Γεράσιμος Καββαδίας (τρίτος στο κόσμο), ο Μανώλης Περιστέρης (πολυνίκης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις), ο Κώστας Μακρής, ο Τάσης Περούλης αλλά και νέοι πολλά υποσχόμενοι όπου ξεχώρισαν από την πρώτη ημέρα.

Ο γραμματέας του Γλαύκου Γιάννης Καραμπάσης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο Ανδρέας Λιολιάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Γλαύκου,  φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης της ΕΟΥΔΑ “στήνοντας” σε χρόνο dt έναν εξαιρετικό αγώνα.

Ιδίως στα μέτρα ασφαλείας οι διοργανωτές – δικαίως – υπερέβαλαν. Με την βοήθεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, οι οποίοι ήταν παρόν στον αγώνα από την πρώτη στιγμή οριοθετώντας την τράπεζα, και όσων επάνδρωσαν τα σκάφη επιτροπής – ασφάλειας (από 3 που προβλέπει ο κανονισμός ο Γλαύκος είχε 5 για μεγαλύτερη ασφάλεια) η τράπεζα είχε την καλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους αθλητές. Έξω υπήρχαν δύο ασθενοφόρα σε επιφυλακή, δύο γιατροί (Αντώνιος Λεμονής και Δημήτρης Λουλούδης) στη θάλασσα σε σκάφος, ο δύτης Ιωάννης Δράσσος, συνεργάτης του Dive Store Spiros Kartelias σε επιφυλακή σε φουσκωτό στο κέντρο της τράπεζας. Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή και βοήθεια του Γιώργου Σωτήραλη, ο οποίος εκτός από αθλητής είναι και γραμματέας του ΠΣΑΥΚ, μέλος ΔΣ του ΕΟΥΔΑ και Υπεύθυνος στο Τομέα Υποβρύχιας Αλιείας.

 

ΣΚΑΦΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στα 5 σκάφη επιτροπής και επιτήρησης ο Γιώργος Δούναβης πρόεδρος του ΠΣΑΥΚ, ο Γιώργος Χρίστης, μέλος ΔΣ του ΠΣΑΥΚ και εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας υποβρύχιας αλιείας, πέρα από την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει με τη διαθεσιμότητα του προσωπικού του σκάφους για τις ανάγκες του πρωταθλήματος, είναι και στην επιτροπή βαθμολογίας – αποτελεσμάτων στο πλάι του γραμματέα του ΠΣΑΥΚ Γιώργο Σωτήραλη οι οποίοι κατέγραφαν με ηλεκτρονικό και παράλληλα χειροκίνητο τρόπο τα βάρη των αλιευμάτων που ζύγιζε ο Ανδρέας Κωστανάσιος ταμίας του ΠΣΑΥΚ. Ο Ανδρέας, μετά και από την παρουσία του στο παγκόσμιο έχει αποκτήσει πλέον τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι όλη η ομάδα υποστήριξης – επιτροπής, έχει στο portfolio ένα Παγκόσμιο, τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο το 2016.

Αλυτάρχης του αγώνα ο εξίσου έμπειρος και πολυνίκης Γιώργος Ιωάννου και στην παρουσίαση του ζυγίσματος, ο πρόθυμος και αγαπητός σε όλους Μανώλης Περιστέρης.

Ο Σπύρος Μαρίνης μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΥΚ έφερε και αυτός το προσωπικό του σκάφος ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη μέρα με τη μέγιστη ασφάλεια όπως έκανε και ο ιατρός Δημήτρης Λουλούδης. Πέμπτο σκάφος επιτήρησης αυτό του κ. Γιώργου Θεοχάρη, ιδιοκτήτης της εταιρείας donuts Mania που πρόσφερε αφιλοκερδώς τα τελειότερα donuts της Αθήνας!

 

ΖΥΓΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το ζύγισμα έγινε σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα στο κέντρο του Λαυρίου, και συγκεκριμένα στη καφετέρια Ρολόι Cafe προσελκύοντας φίλους του ψαροτούφεκου!

Πρώτος ήταν ο “συνήθης ύποπτος” Γιάννης Σιδέρης ο οποίος έκρυβε επιμελώς την εξαιρετική ψαριά του ως την στιγμή παράδοσης αλιευμάτων. Μετρήθηκαν 6 ψάρια που του έδωσαν την πρώτη θέση με 18.410 βαθμούς. Από αυτά ξεχώριζε μία σφυρίδα βάρους 11.610 η οποία ήταν και το μεγαλύτερο ψάρι της ημέρας.

Δεύτερος ο Βαγγέλης Κωτσάκης, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά μέρος σε Πανελλήνιο! Τρεις σφυρίδες όπου η μεγαλύτερη ζύγιζε 8.880 γραμμάρια, του έδωσαν 1.4490 βαθμούς και μία εξαιρετική πρώτη εμφάνιση κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Τρίτος ο εξαιρετικός Γεράσιμος Καββαδίας με μία εντυπωσιακή ψαριά αφού μέτρησαν 7 ψάρια! Από αυτά το μεγαλύτερο ήταν μία σφυρίδα 5.880 γραμμαρίων.

Ο Δημήτρης Μπαρσάκης, “φλέρταρε” με την τριάδα έχοντας τρεις σφυρίδες, η μία ζύγιζε 7.350 γραμμάρια, και ο Κώστας Μακρής έπιασε μία μεγάλη σφυρίδα 11.010 γραμμαρίων. Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με την βαθμολογία της πρώτης ημέρας:

Αποτελέσματα 1ης Ημέρας Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας 2017

ΘΈΣΗ ΑΘΛΗΤΕΣ ΨΑΡΙΑ ΒΑΘΜΟΙ ΒΑΘΜΟΙ %
1 Γιάννης Σιδέρης 6 18410 100
2 Βαγγέλης Κωτσάκης 3 14490 78,71
3 Γεράσιμος Καββαδίας 7 13750 74,69
4 Δημήτρης Μπαρσάκης 3 13230 71,86
5 Κώστας Μακρής 3 10390 56,44
6 Κώστας Νταής 3 7710 41,88
7 Τάσης Περούλης 5 6200 33,68
8 Γιάννης Ρίγγας 4 5560 30,20
9 Μανώλης Περιστέρης 3 4260 23,14
10 Πέτρος Βλαχόπουλος 0 0
10 Βασίλης Μπίμπας 0 0
10 Δημήτρης Πρέκας 0 0
10 Γιώργος Σωτήραλης 0 0

 

Το πρόγραμμα αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου έχει ως εξής: ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί 9:00  – 14:00, και το ζύγισμα – απονομή κυπέλλων θα γίνει στο Café Ρολόι (Μαρίνα Λαυρίου), 15:15 – 18:15.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ:

Φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας 2017Δείτε αποτελέσματα και πληροφορίες…

Posted by Boat & Fishing In Greece on Samstag, 10. Juni 2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι συμμετέχουν στο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2017

 

Tags
Πρωταθλητές Υποβρύχιας Αλιείας Λαύριο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Αγώνας Ψαροτούφεκου Γλαύκος ΠΣΑΥΚ
Comodo SSL