Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Ποιοι συμμετέχουν στο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2017

8 Ιουνίου, 2017

Ποιοι συμμετέχουν στο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2017

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει και φέτος το Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Ιουνίου στο Λαύριο, αφού συμμετέχουν αθλητές με παγκόσμιους τίτλους και διακρίσεις όπως ο Γιάννης Σιδέρης (δεύτερος στο κόσμο), ο Γεράσιμος Καββαδίας (τρίτος στο κόσμο), ο Μανώλης Περιστέρης (πολυνίκης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις), ο Κώστας Μακρής, ο Τάσης Περούλης κλπ. Μάλιστα ο Γλαύκος, που έχει αναλάβει την διοργάνωση μαζί με την ΕΟΥΔΑ, έχει διαμορφώσει το ζύγισμα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει σε ένα πανηγυρικό κλίμα στο κέντρο του Λαυρίου, αναμένοντας να προσελκύσει όλους τους φίλους του ψαροτούφεκου!

Μετά από πολλά χρόνια, ο αγώνας, το ζύγισμα και οι απονομές θα είναι μία γιορτή του ψαροτούφεκου δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι η υποβρύχια αλιεία αποτελεί δικαίωμα όλων, πόσο μάλιστα όταν η χώρα μας πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την πρωτιά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας στη Σύρο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 10 Ιουνίου, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί 9:00  – 14:00, και το ζύγισμα θα γίνει στο Café Ρολόι (Μαρίνα Λαυρίου), 15:15 – 18:15. Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 11 Ιουνίου ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί 9:00 – 14:00 και το ζύγισμα – απονομή κυπέλλων 15:15 – 18:30 στο Café Ρολόι.

Ας δούμε αναλυτικά έναν έναν τους αθλητές σε μία συνοπτική παρουσίαση (με Αλφαβητική σειρά):

Πέτρος Βλαχόπουλος – Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

O Πέτρος Βλαχόπουλος, είναι 39 ετών, στρατιωτικός πατέρας δύο παιδιών, και μάλιστα αγόρια! Ο παππούς του ήταν επαγγελματίας ψαράς, γνωστός στα μέρη του σαν Πετράν, και ο πατέρας του ερασιτέχνης, δεν ήθελε λοιπόν και πολύ για να ασχοληθεί με το ψαροτούφεκο. Σήμερα μετρά 20 χρόνια στη θάλασσα, η φιλοδοξία του είναι μία θέση στην Εθνική! Έχει συμμετέχει σε αρκετούς αγώνες με αρκετά σημαντικές θέσεις όπως 6ος στην Αλκυόνη του 2005, ίδια θέση το 2012, πρώτος στην Αμφιτρίτη του 2016, 6η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2012, 5η θέση στο Ομαδικό Πανελλήνιο του 2016 κλπ.

Γεράσιμος Καββαδίας – Ν.Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Γεράσιµος Καββαδίας, μετά την τεράστια επιτυχία του στη Σύρο είναι στη Τρίτη θέση στη παγκόσμια κατάταξη ανεβάζοντας μαζί με τον Σιδέρη και την τίμια προσπάθεια του Νίκου Σαραντινού την Ελλάδα στη πρώτη θέση στο ομαδικό! Κέρδισε και τις καρδιές µας µε τις επιδόσεις, το ήθος και το χαµόγελό του. Ο Γεράσιµος Καββαδίας, βιολόγος εκπαιδευτικός στο επάγγελµα, μπορεί να μην έχει το χρόνο να βρίσκεται τόσο συχνά στη θάλασσα, έχει όμως ένα τεράστιο ταλέντο και αποτελεί τον “άσσο” στο μανίκι της εθνικής ομάδας υποβρυχίου κυνηγίου.

Βαγγέλης Κωτσάκης – ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο Βαγγέλης Κωτσάκης μένει στην Αθήνα, είναι 36 χρονών και ξεκίνησε το ψαροτούφεκο στα 16, όταν τον παρότρυνε ο μεγαλύτερος αδερφός του ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει. Έχει λάβει μέρος σε αγώνες του Γλαύκου στα Μέθανα, Κάρυστο, Σέριφο και Γερολιμένα με θέσεις από 4η ως και 7η. Είναι η πρώτη φορά που θα λάβει μέρος σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Κώστας Μακρής – N.O. ΣΥΡΟΥ

Ο Κώστας Μακρής είναι γνωστός για το ήθος και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του! Έχει διακριθεί σε αγώνες στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, το 2016 2η θέση στη Μαγιόρκα στο Open Master De Palma και Open Nationals, το 2017 3η θέση στη Μαγιόρκα στο Open Master De Palma και 2η στο Open Nationals, 3η θέση στο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2009 στη Καλαμάτα και το 2014 στη Κέρκυρα, 1η θέση σε αγώνες του Γλαύκου σε Μονεβασιά και Μακρόνησο κλπ.

Δημήτρης Μπαρσάκης – N.O. ΣΥΡΟΥ

Ο Δημήτρης Μπαρσάκης μένει στη Χαλκίδα, είναι 29 ετών και ξεκίνησε το ψαροτούφεκο σε μικρή ηλικία όπου κατέληξε σε πάθος! Η πρώτη του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν το 2008. Από τότε στο ατομικό έχει επιτύχει 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια, και αν λάβουμε υπόψη μας το νεαρό της ηλικίας του, θεωρείται ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους αθλητές υποβρυχίου κυνηγίου στη χώρα μας.

Βασίλης Μπίμπας – Ν.Ο. ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΛΙΟΥ

Ο Βασίλης Μπίμπας έχει μία τεράστια εμπειρία σε αγώνες, αφού έχει δεκάδες συμμετοχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2002 στο Παγκόσμιο στη Βραζιλία «σήκωσε» το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα, ένα ροφό 8 κιλά!

Κώστας Νταής – Ν.Α.Ο. ΒΟΥΛΑΣ

Ο Κώστας Νταής είναι 41 χρονών, μένει στη Γλυφάδα και ασχολείται με το ψαροτούφεκο 20 χρόνια. ξεκίνησε από τον Γλαύκο τον οποίο και έχει στηρίξει με την συμμετοχή του στους περισσότερους αγώνες. Το 2012 και 2013 (Δροσιά Εύβοιας – Μέθανα), με το ζευγάρι του Σωτήρη Μαυρομάτη, πήραν το κύπελλο της 1ης Ομάδας και των περισσότερων ψαριών. Επίσης έχει λάβει μέρος σε 4 πανελλήνια, σε δύο ατομικά Πόρτο Κουφό και Μέθανα και σε 2 ομαδικά Βόλο και Σύρο όπου στα τελευταία πήραν με τον Σωτήρη 5η και 4η θέση αντίστοιχα. Αγαπημένο του θήραμα είναι οι μεγάλες σφυρίδες.

Μανώλης Περιστέρης – Ν.Ο. ΛΗΜΝΟΥ

Ο Μανώλης Περιστέρης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, δραστηριοποιείται πάρα πολλά χρόνια στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο, μάλιστα ο πρώτος του αγώνας συνέπεσε µε τον πρώτο αγώνα του Γλαύκου το 1987. Υπηρέτησε τον αγωνιστικό θεσµό όλα αυτά τα χρόνια, µε αγάπη και σεβασµό κερδίζοντας πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και εκπροσώπησε άξια την χώρα μας σε παγκόσμιες διοργανώσεις. Επίσης ο Μανώλης ήταν ο ιδρυτής και διοργανωτής του Spearfishing Champions League, που κέρδισε τις εντυπώσεις με συμμετοχές από όλο τον κόσμο

Τάσης Περούλης – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Τάσης Περούλης είναι 33 χρονών, γεννήθηκε στη Γερμανία και μένει στη Κέρκυρα. Από μικρός αισθανόταν μία «δίψα» για το ψαροτούφεκο, έτσι από μικρός ήταν ατελείωτες ώρες στο νερό με ένα μικρό ψαροτούφεκο κυνηγώντας δράκαινες και άλλα μικρόψαρα. Πιο έντονα ξεκίνησε να ασχολείται στο Λύκειο και αγωνιστικά το 2012 πηγαίνοντας σαν δύτης ασφαλείας σε δύο πανελλήνια και από εκεί και στο εξής έκανε το ντεμπούτο του στο Πανελλήνιο της Κέρκυρας το 2014. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η 1η θέση στην Ισπανία στο Palma De Majorca Masters, 2ος στο διεθνή αγώνα στη Κροατία Winter Cup of Nations (2015 – 2016) και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δημήτρης Πρέκας – Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ

Ο Δημήτρης Πρέκας είναι 29 ετών, μένει στο όμορφο νησί της Αμοργού και είναι η πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα. Ασχολείται αρκετά χρόνια με την θάλασσα, αφού ξεκίνησε σχεδόν από τα 12. Αγαπημένο του θήραμα τα μαύρα, και ιδίως ο ροφός, όπου τους κυνηγά με πλανάρισμα αλλά και ψαχτήρι. Είναι ένας ολοκληρωμένος ψαροκυνηγός που θα ψαρέψει αναλόγως την περίπτωση, από τα ρηχά για σαργούς ως τα βαθιά για καρτέρι για συναγρίδες και μαγιάτικα.

Γιάννης Ρίγγας – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Γιάννης Ρίγγας, είναι 38 ετών, ανήκει στο δυνατό team της Κέρκυρας και ήδη έχει δείξει τις δυνατότητές του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε το ψαροτούφεκο από τον πατέρα του, και ύστερα από την παρότρυνση φίλου αποφάσισε να πάρει μέρος σε αγώνες. Ξεχωρίζει για τις επιδόσεις αλλά και την αντοχή του στην ένταση του αγώνα με αρκετές συμμετοχές σε αγώνες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Συνοπτικά να αναφέρουμε 3η θέση στην Ισπανία και Κροατία, 3η θέση στο Πανελλήνιο στη Κέρκυρα, 2η στο Ομαδικό στο Βόλο αλλά και κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού, ενός ροφού 28 κιλών!

Γιάννης Σιδέρης – Α.Ο. ΑΛΙΑΣ Π. ΧΕΛΙΟΥ

Ο Γιάννης Σιδέρης, είναι ένα παγκόσμιο «φαινόμενο» στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο έχοντας στο βιογραφικό εις διπλούν την δεύτερη θέση σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Φαβορί του φετινού παγκόσµιου στη Σύρο, ανέβασε ψηλά την Ελληνική σηµαία, ενισχύοντας βαθµολογικά τη χώρα µας στο οµαδικό. Έτσι σήµερα η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση στον κόσµο, ξεπερνώντας χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες ανέκαθεν διέθεταν τον πρώτο τίτλο. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σιδέρης έχει καταφέρει στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο άλλη µία δεύτερη θέση στο παγκόσµιο του 2008, και από τότε παραµένει στη 10άδα, είναι 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, έχει καταλάβει 1η-2η-3η θέση σε αγώνες Spearfishing Champions League, και 3 κύπελλα Γλαύκου!

Γιώργος Σωτήραλης – Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

Ο Γιώργος Σωτήραλης, γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι 43 ετών, εκπαιδευτικός, εργάζεται ως Φυσικός στο Λύκειο Πόρτο Ράφτη και είναι αθλητής του Γλαύκου. Μέλος του ΔΣ της ΕΟΥΔΑ υπεύθυνος για την Υποβρύχια Αλιεία και Γραμματέας του ΠΣΑΥΚ. Είναι Εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS ** ΕΟΥΔΑ** FDI. Ξεκίνησε το ψαροτούφεκο σε παιδική ηλικία δίπλα στον πατέρα του επίσης ψαροτουφεκά. Στις αρχές του 2000 ξεκινά τη συμμετοχή του σε αγώνες. Έχει λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες ομίλων και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Κυριότερες επιτυχίες του στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο: Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2016 Πόρτο Χέλι 1 η Θέση και Κύπελλο Περισσότερων ψαριών – Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014 στη Κέρκυρα με Κύπελλο Μεγαλύτερου Αλιεύματος. -Ομαδικό Κύπελλο Σύρου 2015 1 η Θέση και Κύπελλο Μεγαλύτερου Αλιεύματος.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ιατρός Αντώνιος Λεμονής θα παρέχει την απαραίτητη ιατρική κάλυψη για το 46ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας. Ο κ. Λεμονής δραστηριοποιείται στους αθλητικούς χώρους περίπου 20 Χρόνια. Ένας γιατρός που όχι μόνο είναι εξειδικευμένος στα αθλητιατρικά αλλά είναι και Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρίας. Επίσης Πρόεδρος και σύμβουλος υγειονομικής επιτροπής Ένωση Ποδοσφαιρικού Σωματείου Πειραιά (Ε.Π.Σ.Π.) και Επιστημονικός συνεργάτης και ιατρός στην Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.). Είναι Ιατρός των ακαδημιών τις ΠΑΕ Ολυμπιακός  και ομοσπονδιακός Ιατρός σε 7 επίσημες Ελληνικές Ομοσπονδίες και 2 Παγκόσμιες, έτσι μας αποδεικνύεται η μεγάλη εμπειρία που έχει στον Αθλητισμό. Τέλος  θα θέλαμε να αναφέρουμε  την αγάπη που έχει για την θάλασσα και για την Υποβρύχια Αλιεία λόγο τις ιδιαίτερης πατρίδας του της Αμοργού και ότι ο ίδιος τα τελευταία 22 χρόνια είναι λάτρης του αθλήματος αυτού. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρίσκεται μαζί μας στο “46ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας”!

Επίσης παρόν θα είναι και ο γιατρός Δημήτρης Λουλούδης, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στην καταδυτική ιατρική στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Έχει πτυχίο ελεύθερης κατάδυσης 3ης βαθμίδας του FDI, πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης 2ης βαθμίδας από την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και είναι επίσης ερασιτέχνης υποβρύχιος κυνηγός. Ασχολείται εξειδικευμένα με ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα της κατάδυσης από το 1990.

Tags
Αγώνες Υποβρύχιας Αλιείας Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Γλαύκος ΕΟΥΔΑ Πρωταθλητές Υποβρύχιας Αλιείας Λαύριο
Comodo SSL