Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γαβρίλος Κωστάκης

Casting: Μεγάλες τσιπούρες σε αποστάσεις 100+ μέτρων, προτείνουμε την απόλυτη αρματωσιά!

21 Οκτωβρίου, 2020

Casting: Μεγάλες τσιπούρες σε αποστάσεις 100+ μέτρων, προτείνουμε την απόλυτη αρματωσιά!

Η τσιπούρα αποτελεί αναµφισβήτητα έναν από τους κύριους στόχους των Ελλήνων παράκτιων ψαράδων, και κάθε συνάντηση µαζί της κρύβει µια ξεχωριστή ιστορία. Ιδίως αν τα ψάρια που αναζητούµε είναι µεγάλα (άνω των 2 κιλών).

Τότε µιλάµε για το απόλυτο ψάρεµα, και το µυαλό αρχίζει να ψάχνει κάθε είδους τέχνασµα το οποίο θα µας βοηθήσει να προσεγγίσουµε την επιτυχία! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι µεγάλες τσιπούρες, όσο εντυπωσιακές και όµορφες φαίνονται, άλλο τόσο δύσκολες και δύστροπες είναι στο να τσιµπήσουν και να πιαστούν στις αρµατωσιές µας.

Ένα ψάρι των δύο κιλών και άνω, έχει σίγουρα ζήσει πολλά και έχει αποκτήσει εµπειρίες, ξέρει πολύ καλά το χώρο στον οποίο συνηθίζει να κινείται. Και µπορεί ή τουλάχιστον προσπαθεί να προφυλαχτεί από διάφορους κινδύνους. Όσο τα χρόνια περνούν, τα ψάρια αυτά γίνονται όλο και πιο δύσκολα και οι συλλήψεις τους αραιώνουν σηµαντικά. Είναι συχνό φαινόµενο, τα συγκεκριµένα ψάρια να περιφέρονται σε οριακές αποστάσεις γύρω από τις ακτές. Κρατώντας µια απόσταση ασφαλείας από τα πιθανά δίχτυα ή τα παραγάδια της περιοχής. Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να σας παρουσιάσουµε µία σταθερή αρµατωσιά, που έχει κατασκευαστεί µε τέτοιο τρόπο. Ώστε να µειώνει στο ελάχιστο την αντίσταση κατά τη ρίψη, µε αποτέλεσµα να πετυχαίνουµε πολύ ικανοποιητικές βολές!

Τρόπος κατασκευής αρµατωσιάς
Η κατασκευή της συγκεκριµένης αρµατωσιάς είναι πολύ απλή και απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Τα υλικά που θα χρησιµοποιήσουµε είναι επίσης απλά και εύκολα στην ανεύρεσή τους. Ξεκινώντας λοιπόν την περιγραφή της αρµατωσιάς, πιάνουµε τη µάνα του µηχανισµού, και σε απόσταση 70 cm από την άκρη της τοποθετούµε ένα άγκιστρο (πλαστικό ή µεταλλικό). Αν χρειαστεί το σταθεροποιούµε σε αυτήν τη θέση µε ελαστικά στόπερ, πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, δένουµε στο άκρο της µάνας ένα ειδικό εξάρτηµα απελευθέρωσης δολώµατος, που ακούει στο όνοµα «ΙΜP 2 Βait clip». To συγκεκριµένο εξάρτηµα αποτελεί στην ουσία την επιτυχία όλης της αρµατωσιάς. Διότι µας δίνει τη δυνατότητα να έχουµε το δόλωµα σταθερά ασφαλισµένο κοντά στο µολύβι καθ’ όλη τη διάρκεια της «πτήσης» του. Ενώ µε την πρόσκρουση της αρµατωσιάς στο νερό, απασφαλίζεται και φτάνει ακέραιο στο πυθµένα, χωρίς καθόλου µπερδέµατα!

Πάνω στο IMP 2 Bait clip περνάµε το µολύβι και ένα στριφτάρι, και δένουµε το παράµαλλό µας που έχει µήκος 1,40 m. Για αγκίστρι θα επιλέξουµε µεγάλο νούµερο, µε ενισχυµένο κορµό, και η αρµατωσιά µας µόλις ολοκληρώθηκε. Η λειτουργία της είναι πολύ απλή! Παίρνουµε το παράµαλλο και το περνάµε µέσα από το άγκιστρο που βρίσκεται πιο ψηλά, πάνω στη µάνα. Ύστερα κατεβάζουµε το δολωµένο αγκίστρι κοντά στο µολύβι και το ασφαλίζουµε πάνω στο σύνδεσµο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βολής, το δόλωµα βρίσκεται ασφαλισµένο στην θέση όπου το τοποθετήσαµε. Κατά την πρόσκρουσή του όµως µε την επιφάνεια της θάλασσας. Το συγκεκριµένο εξάρτηµα απασφαλίζεται µε την αντίσταση του νερού και η αρµατωσιά µας κατευθύνεται ακέραιη προς το βυθό.

Tags
Casting Ψάρεμα Τσιπούρας Ψάρεμα από ακτή Τσιπούρες Αρματωσιά για Τσιπούρα
Comodo SSL