Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η Escape 24 εξοπλίζει το στρατό - το νέο συμβατικό φουσκωτό Escape 4.70 Military

28 Νοεμβρίου, 2022

Η Escape 24 εξοπλίζει το στρατό - το νέο συμβατικό φουσκωτό Escape 4.70 Military

Η Escape 24 εξοπλίζει τον Ελληνικό στρατό με τα συμβατικά φουσκωτά Escape 4.70 Military υψηλής αντοχής και ποιότητας, ικανά να αντέξουν και στη πιο σκληρή χρήση.

Η Εscape 24 είναι η μόνη Ελληνική εταιρεία µε πολυετή εξειδίκευση στα μικρά συμβατικά φουσκωτά τα οποία κατασκευάζει µε αυστηρές προδιαγραφές σε μια μεγάλη γκάμα μοντέλων και σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Μία νέα σελίδα για την εταιρία είναι τα επιχειρησιακά σκάφη, συμβατικά αλλά και RIB, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για σκληρή χρήση και προορίζονται για το στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Η εταιρία πληροί και όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και ISO για τις επισκευές φουσκωτών.

Η σειρά Military διαθέτει στρατιωτικές προδιαγραφές όπως φαίνεται και από το όνομά της, κατασκευάζεται κατά παραγγελία και υπάρχει αυτή την στιγμή διαθέσιμο σε 4,70 και 5,00 μέτρα με φουσκωτή ή ξύλινη καρίνα.

Μετά το Escape Commando, η σειρά συμβατικών µε το αλουμινένιο πάτωμα αλλά και τις καινοτομίες όπως οι τρεις ανεξάρτητες φουσκωτές καρίνες – αεροθάλαμοι αλλά και η έξτρα επίστρωση από ενισχυμένο πλαστικό υλικό, σειρά έχει ένα μοντέλο φτιαγμένο με αυστηρές προδιαγραφές, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για τις Ελληνικές ειδικές δυνάμεις.

Γιατί συμβατικά φουσκωτά

Τα συμβατικά φουσκωτά (SIB: Soft Inflatable Boat) αποτελούν ακόμη και σήμερα πρώτη επιλογή σε πολλές εφαρμογές λόγω των πλεονεκτημάτων που έχουν. Πρώτος και πιο σημαντικός παράγοντας είναι το ελαφρύ βάρος που το κάνει ευέλικτο αφού μπορεί να μεταφερθεί στα χέρια και να καθελκυστεί από οπουδήποτε. Ακόμα και στη περίπτωση του 4.70 Military, που κατασκευάζεται από το πιο χοντρό ύφασμα 1.670 dtex της ORCA – Pennel Flipo, ζυγίζει ελάχιστα.

Άλλο ένα πλεονέκτημα ενός συμβατικού είναι η σταθερότητα που έχει εξαιτίας του χαμηλού κέντρου βάρους και των μεγάλων αεροθαλάμων που οριοθετούν την πλεύση του. Μπορεί λοιπόν να μεταφέρει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων για το μέγεθός του, με ασφάλεια και χωρίς να κινδυνεύει να αναποδογυρίσει. Πλανάρει εύκολα, χωρίς την ανάγκη μεγάλης ιπποδύναμης, ενώ όταν ξεφουσκωθεί έχει μικρό όγκο και είναι εύκολο να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί.

Το συμβατικό διαθέτει και πολλούς ψαράδες «οπαδούς». Παρότι πρωτοχρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς σαν σωστικό (ή επιχειρησιακό) οι ψαροτουφεκάδες εμπιστεύθηκαν το συγκεκριμένο πλεούμενο στις εξορμήσεις τους. Το χαμηλό κόστος απόκτησης, η ιδιαίτερα οικονομική χρήση που προκύπτει από την μικρή ανάγκη για ιπποδύναμη, και η ευκολία στη μεταφορά είναι  σημαντικοί λόγοι που πολλοί αποφασίζουν να αγοράσουν ένα τέτοιο εργαλείο για το ψάρεμα ή την βόλτα τους στην θάλασσα.

Καινοτομίες στα Military 4.70

Η σειρά Military 4.70 προορίζεται να αντέχει στη σκληρότερη χρήση. Ακολουθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές του στρατού όσον αφορά την χρήση του πατώματος και του καθρέπτη.

Κατασκευάζεται από Hypalon neoprene στρατιωτικών προδιαγραφών, και διαμορφώνεται στο κατάστρωμα με διπλούς σχοινοφόρους, έναν εσωτερικά για στήριξη του πληρώµατος και έναν εξωτερικά για να διευκολύνεται η ανάβαση στο συµβατικό από τη θάλασσα, πολλές πλαστικές χειρολαβές ώστε να μεταφέρεται εύκολα.

Αποτελείται από τέσσερις αεροθάλαμους με εσωτερικό διάφραγμα για μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμα και αν τρυπήσει ένας ή και δύο. Οι βαλβίδες αέρα προστατεύονται από ύφασμα, ενώ στο καθρέπτη διαθέτει τάπα εξαγωγής νερού.


Escape 24 – Κάτρης Ανδρέας
https://escape24.gr | E-mail: info@escape24.gr
Διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 21, Αθήνα 10447 | Τηλέφωνο: +30 210 5228 716
Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30 – 18:00 | Σάββατο: 9:30 – 14:00

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Escape 24: νέος χώρος επισκευής αεροθάλαμων και φουσκωτών σκαφών στο κέντρο της Αθήνας

Tags
Συμβατικό Φουσκωτό Επιχειρησιακά Σκάφη Escape 4.70 Military Ένοπλες Δυνάμεις Αμυντικά Escape 24
Comodo SSL