Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Δρόσος

Καθετή µε τα Lumix Dancer της Marufuji

25 Νοεμβρίου, 2015

Καθετή µε τα Lumix Dancer της Marufuji

Ένα από τα «µυστικά» όλων όσων ασχολούµαστε µε την καθετή και µάλιστα σε βάθη µεγαλύτερα από 60 µέτρα, είναι η χρησιµοποίηση µικρών πολύχρωµων ή φωσφοριζέ χαντρών στην αρµατωσιά µας, τις οποίες τοποθετούµε στα παράµαλλά µας, κοντά στο αγκίστρι.

Αυτή η απλή παρέµβαση είναι συχνά η αιτία για τη σύλληψη µεγάλων λυθρινιών, σκαθαριών, τσαουσιών, ενώ δε λείπουν και οι εκπλήξεις όπως τα χριστόψαρα, οι σκορπίνες, οι µεγάλες δράκαινες, οι παλαµίδες κ.α. Επίσης, η χρησιµοποίηση τσαπαριού µε φτεράκια και λεπτά αγκίστρια στη θέση της αρµατωσιάς, είναι ένα άλλο µυστικό πολλών καθετιστών, καθώς αν δολωθεί, είναι ικανή να δώσει σχεδόν όλα τα ψάρια που µπορούν να πιαστούν µε µια συνηθισµένη απλή αρµατωσιά στα βαθιά, ενώ αποτελεί πόλο έλξης και για µια µεγάλη ποικιλία από αφρόψαρα. Έτσι, τα καλά αποτελέσµατά τους µας κάνουν να παραβλέπουµε κάποιες προφανείς αδυναµίες που έχουν τα τσαπαριά για το σκοπό µας, όπως πχ. τα κοντά παράµαλλα και τα πολλά αγκίστρια.
Όµως, όλα αυτά συνέβαιναν µέχρι τώρα, γιατί ένα νέο προϊόν της Marufuji ήρθε να καλύψει τις παραπάνω αδυναµίες και µειονεκτήµατα, και να συµπληρώσει µε τον καλύτερο τρόπο τον εξοπλισµό µας.
Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η Marufuji είναι µια εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή ειδικών αρµατωσιών, παράµαλλων, τσαπαριών και αξεσουάρ αρµατωσιών. Ένα από τα εξειδικευµένα αυτά αξεσουάρ των αρµατωσιών της, είναι και τα Lumix Dancer.

Τι είναι τα Lumix Dancer;

katheti_marufuji_5katheti_marufuji_6

 

 

 

 

 

Πρόκειται για πολύχρωµες χάντρες, φωσφορίζουσες ή µη, συνδεδεµένες µε ένα τεχνητό σιλικονούχο φτεράκι, φωσφορίζον ή µε δυνατότητα να δεχτεί φωτισµό UV. Χάντρα και φτεράκι αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο το οποίο φέρει τρύπα -στο κέντρο της χάντρας-, από όπου περνιέται στο παράµαλλο της καθετής µας και µε ένα µικρό στόπερ σταθεροποιείται στο επιθυµητό σηµείο (συνήθως αυτό βρίσκεται 2-3 εκατοστά πάνω από το αγκίστρι, ώστε το φτεράκι να το καλύπτει).

katheti_marufuji_8

Πλεονεκτήµατα
Με τη χρήση των Lumix Dancer στην αρµατωσιά µας, κερδίζουµε µονοµιάς όλα τα πλεονεκτήµατα που προσπαθούσαµε να της δώσουµε µε τα δικά µας τεχνάσµατα.

 • – Οι πολύχρωµες ή φωσφορίζουσες χάντρες κοντά στα αγκίστρια, θα προσελκύσουν τα ψάρια από τα µακριά κοντά στα δολώµατά µας, ενώ η χρήση του σιλικονούχου φτερού προκαλεί ακόµα περισσότερο τα ψάρια µε τη κίνησή του.
  – Έχουµε τη δυνατότητα σύλληψης ψαριών όχι µόνο όταν η αρµατωσιά µας βρίσκεται στον πάτο, αλλά και όταν κατεβαίνει ή ανεβαίνει από το βυθό.
  – Η αρµατωσιά µε τα Lumix Dancers, λειτουργεί καλά ακόµη και αν έχει φαγωθεί το δόλωµα που χρησιµοποιούµε στα αγκίστριά µας, δίνοντας ψάρια τόσο στο βυθό, όσο και στο ανέβασµα.
 • katheti_marufuji_2
  – Στο εµπόριο θα συναντήσουµε µια µεγάλη ποικιλία από Lumix Dancers διαφόρων σχεδίων και µεγεθών, και έτσι µπορούµε να επιλέξουµε αυτό που ταιριάζει στις δικές µας αρµατωσιές και αγκίστρια.
  – Μπορούµε να κατασκευάσουµε αρµατωσιά µε όσα παράµαλλα επιθυµούµε, όποιο µήκος
  παράµαλλων µας αρέσει, και µε οποιαδήποτε απόσταση θέλουµε να έχουν µεταξύ τους.
  – Για αυτούς που θέλουν έτοιµη αρµατωσιά, υπάρχει στη διάθεσή τους µια µεγάλη ποικιλία από έτοιµες αρµατωσιές της Marufuji, ώστε να επιλέξουν κάποια της αρεσκείας τους.
  – Στα βαθιά νερά όπου τα ψάρια έλκονται από τις χάντρες και τα φτεράκια, έχουµε µεγάλο πλεονέκτηµα απέναντι στην απλή αρµατωσιά, ενώ τώρα το χειµώνα τα Lumix Dancer αποτελούν την καλύτερη εποχιακή πρόταση στο ψάρεµα των λυθρινιών και των σκαθαριών, και όπου επιβάλλεται η χρήση προσελκυστικών υλικών στα παράµαλλά µας.

 

en_plo_logo

 

 

 

 

ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

τηλ.: 2310 752.359, 2310 752 169

Tags
Καθετή Τσαπαρί Marufuji [jetpack-related-posts]
Comodo SSL