Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σημαντική Συνάντηση ΥΑΑΤ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Ε.Υ.Α.)

29 Μαΐου, 2021

Σημαντική Συνάντηση ΥΑΑΤ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Ε.Υ.Α.)

Την Πέμπτη 27/5/2021 μετά από αίτημα του Συνδέσμου και ανάλογη αποδοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΑΑ&Τ) Κας Φωτεινής Αραμπατζή, των μελών της διοικούσας επιτροπής του Συνδέσμου Ν. Κουκούλα και Β. Ζωνομέση, του ιδρυτικού μέλους Τ. Χάλαρη και στελεχών του ΥΑΑ&Τ.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν τα πάγια αιτήματα των επιχειρήσεων για την υ/β ερασιτεχνική αλιεία που προκύπτουν από την άδικη και παράλογη νομοθεσία τα τελευταία 40 χρόνια.

Εκφράστηκε η τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ερασιτεχνική αλιεία και η αγανάκτηση που έχει προκύψει στο σύνολο των ερασιτεχνών αλιέων όχι μόνο από το υπό άτυπη διαβούλευση ΠΔ αλλά και από την γενικότερη επί δεκαετίες στάση του ΥΑΑΤ να αγνοεί και να αποκλείει από συζητήσεις για την ερασιτεχνική αλιεία τους φορείς των ερασιτεχνών αλιέων.

Εκφράστηκε επίσης το αίσθημα των ερασιτεχνών αλιέων ότι βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση διωγμού, συνεχούς περιορισμού και διακριτικής μεταχείρισης της ερασιτεχνικής αλιείας προς όφελος της επαγγελματικής.

Από την πλευρά του ΥΑΑΤ, δια της καθ’ ύλην αρμόδιας για το Π.Δ. Υφυπουργού, πέραν της προσπάθειας που υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει για ικανοποίηση των αιτημάτων μας, γεγονός είναι ότι ζήτησε – όπως και εμείς – συνεργασία για την ανάπτυξη και βελτίωση των κανονιστικών διατάξεων και των διαχειριστικών μοντέλων που αφορούν την Ερ. Αλιεία.

Η πρόταση και πρόθεση από τις δυο πλευρές είναι στην διατήρηση της επαφής και την επανάληψη της συνάντησης-ων.

Ο Σύνδεσμος ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Ε.Υ.Α συνεχίζει να εργάζεται για την προάσπιση της Ερασιτεχνικής και ειδικότερα της Υποβρύχιας αλιείας καθώς και για την προάσπιση των συμφερόντων του επαγγελματικού κάδου των εμπόρων κ κατασκευαστών ειδών Υ/β αλιείας που μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα από ορθολογική διαχείριση της θάλασσας. Χωρίς παράλογες αστήρικτες και διακριτικές απαγορεύσεις και περιορισμούς σε βάρος της Ερ. Αλιείας, γιατί το μέλλον της καθώς και η ύπαρξης των επιχειρήσεων του κλάδου μας – και όχι μόνο – εξαρτάται άμεσα από μια θάλασσα πραγματικά βιώσιμη και την αλιεία αειφόρα.

Καλούμε τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου της Ερασιτεχνικής Αλιείας να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους σε κάθε άρθρο στην άτυπη διαβούλευση του νέου Προεδρικού Διατάγματος που βρίσκεται στον πιο κάτω σύνδεσμο.

http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/107-diavouleush_alieia_240521

ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Ε.Υ.Α / pansekeya@gmail.com

 

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
Φωτεινή Αραμπατζή ΥΑΑΤ Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Ε.Υ.Α.) ΠΑΣΕΚΕΥΑ
Comodo SSL