Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η μαρίνα της ΚΩ έχει την δική της μασκότ (βίντεο)

4 Σεπτεμβρίου, 2020

Η μαρίνα της ΚΩ έχει την δική της μασκότ (βίντεο)

Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας, στη Μαρίνα της Κω, όπου έχει γίνει «ατραξιόν» της μαρίνας!

Με άνεση και χωρίς να φοβάται ανεβαίνει στις πασαρέλες των σκαφών αναζητώντας σκιά. Η ανθρώπινη παρουσία δείχνει να μη την τρομάζει, έτσι ήδη κυκλοφορούν αρκετά βίντεο από την φώκια να ξεκουράζεται σε κάποιο σκάφος ή να κολυμπά ανάμεσα στα σκάφη. Σας μεταφέρουμε τρία από τα πιο πρόσφατα, που τράβηξε ο skipper Λάμπης Ντυμένος.

Το τελευταίο εξάμηνο η μικρή φώκια εμφανίζεται στη μαρίνα ανά δύο ή τρεις ημέρες, συνήθως πρωινές ώρες, και μετά εξαφανίζεται για την αναζήτηση τροφής.

Η μεσογειακή φώκια είναι ένα είδος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύει με αφανισμό. Υπολογίζεται ότι συνολικά υπάρχουν λιγότερα από 600 άτομα του είδους ενώ στην Ελλάδα ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος πληθυσμός της, δηλαδή 250 με 300 άτομα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό MOm – Monachus monachus είναι η δεύτερη τοποθεσία που έχει καταγράφει η φώκια στην Κω, και είναι σημαντικό να συλλέγουμε τις παρατηρήσεις ώστε να υπάρχει μια εικόνα του πληθυσμού της!

BINTEO: Λάμπης Ντυμένος | Πηγή: kosnews24.gr

Tags
Φώκιες Κω Μαρίνα Κω μεσογειακή φώκια
Comodo SSL