Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Καβάλα: Ένα δελφίνι έπεσε «θύμα» του ισχυρού νοτιά στην παραλία της Νέας Καρβάλης [φωτογραφίες]

19 Ιανουαρίου, 2023

Καβάλα: Ένα δελφίνι έπεσε «θύμα» του ισχυρού νοτιά στην παραλία της Νέας Καρβάλης [φωτογραφίες]

Ξεβράστηκε στην παραλία και ειδοποιήθηκε αμέσως το Λιμενικό-Το πρωί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας θα φροντίσει για την υγειονομική ταφή του-Τι αναφέρει ο Άρης Χρηστίδης για τον θάνατο του ζώου

Ένα δελφίνι μήκους περίπου δύο μέτρων έπεσε «θύμα» του ισχυρού νοτιά ο οποίος έπνεε αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2023 στον κόλπο της Καβάλας, με αποτέλεσμα να ξεβραστεί στην παραλία της Νέας Καρβάλης.

Το άτυχο ζώο το οποίο ξεβράστηκε στην παραλία από τα κύματα το βρήκαν νεκρό ερασιτέχνες αλιείς οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή. Αμέσως ενημέρωσαν το Λιμενικό της Καβάλας οποίο ανταποκρίθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ για το γεγονός έλαβε γνώση και ο υπεύθυνος για τα κητώδη στο ΙΝΑΛΕ, Άρης Χρηστίδης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Είναι χρέος όλων τον ψαράδων και πολιτών να ενημερώνουν για τέτοιες περιπτώσεις», αναφέρουν οι αλιείς στη διαδικτυακή ομάδα Ερασιτέχνες Ψαράδες Καβάλας. Το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2023 η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας θα το περισυλλέξει και θα φροντίσει για την υγειονομική ταφή του.

Τι αναφέρει ο Άρης Χρηστίδης για το περιστατικό

Ο Άρης Χρηστίδης, Τεχνολόγος Γεωπόνος, εργαζόμενος στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στη Νέα Πέραμο Καβάλας, ο οποίος ενημερώθηκε δια τηλεφώνου και από φωτογραφίες για το περιστατικό, διευκρινίζει ότι πρόκειται για ενήλικο αρσενικό ζωνοδέλφινο, πολύ πρόσφατα νεκρό (σήμερα).

Όπως αναφέρει, τα ζώα αυτά δεν πλησιάζουν τις ακτές και ζουν στην περιοχή μας πίσω από τη Θάσο κανονικά. Συνήθως δεν μπλέκονται σε δίχτυα, γιατί τρέφονται στα βαθιά με θράψαλα και μικρά πελαγικά ψάρια χωρίς οικονομική αξία. Συνεπώς, όπως αναφέρει, δεν έχουν λόγο να πάνε σε δίχτυα.

«Θα μπορούσα να αποκλείσω αυτόν τον λόγο θανάτου που είναι συνηθισμένος για άλλα κητώδη. Ζουν σε μεγάλα κοπάδια που μπορεί να απαριθμούν πάνω από 100 άτομα μακριά από την ακτή σε καθαρά (ολιγοτροφικά) νερά και έχουν μια ευαισθησία σε μεταδιδόμενες ασθένειες μεταξύ τους. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος θανάτου. Το άρρωστο ζώο κουράστηκε με τον νοτιά και κατέληξε», διευκρινίζει.

*Φωτογραφίες: Διαδικτυακή ομάδα Ερασιτέχνες Ψαράδες Καβάλας

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Καβάλα Νεκρό δελφίνι Δελφίνι Νέα Καρβάλη
Comodo SSL