Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νέο νομοσχέδιο για την Αλιεία, μεταξύ άλλων καταργούνται οι βιντζότρατες

15 Μαρτίου, 2019

Νέο νομοσχέδιο για την Αλιεία, μεταξύ άλλων καταργούνται οι βιντζότρατες

Νέο νομοσχέδιο για την αλιεία, αντικαταστεί το ισχύον νομικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων βάζει φρένο και στις βιντζότρατες.

Αυτά δήλωσε εν ολίγης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης σήμερα 15 Μαρτίου 2019 με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός μίλησε για το νέο νομοσχέδιο για την αλιεία που επεξεργάζεται το υπουργείο, το οποίο θα αντικαταστήσει «το ισχύον νομικό πλαίσιο που είναι από το 1966». «Φιλοδοξούμε το νέο νομοσχέδιο, που θα φέρουμε και θα γίνει νόμος του ελληνικού κράτους, να συγκεντρώσει όλες τις τροποποιήσεις, που έχουν γίνει κατά καιρούς, σε ένα ενιαίο Σώμα» και να «διατηρήσει το βασικό στόχο που είναι η προστασία των ιχθυοαποθεμάτων, άρα και του εισοδήματος των όλων αλιέων. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος», υποστήριξε.

«Ένα νομοσχέδιο πρέπει να βλέπει και μπροστά» και αυτό «θα πρέπει για τα επόμενα 30-40 χρόνια να προβλέπει για τις εξελίξεις από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα, σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την είσοδο ξενικών ειδών κ.λπ. Όλα αυτά φιλοδοξούμε να τα ενσωματώσουμε σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο που θα είναι και ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε ότι δεν θα ανανεωθεί το διαχειριστικό σχέδιο για τη βιντζότρατα, το οποίο ολοκληρώνεται σε 15 ημέρες. «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα δείχνουν ότι το εργαλείο δεν είναι απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό δουλεύει «γιατί υπάρχει ένα διαχειριστικό σχέδιο για ερευνητικούς σκοπούς συλλογής δεδομένων».

Tags
Σταύρος Αραχωβίτης Αλιεία Νομοσχέδιο
Comodo SSL