Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παράνομη αλιεία ολοθούριων στην Στυλίδα - Τους συνέλαβαν για 2η φορά

18 Ιανουαρίου, 2023

Παράνομη αλιεία ολοθούριων στην Στυλίδα - Τους συνέλαβαν για 2η φορά

Απογευματινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, εντοπίστηκε να καταπλέει στον λιμένα Στυλίδας, μετά από διενέργεια αλιείας, ένα Ε/Π – Α/Κ σκάφος, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών, ηλικίας 50 και 52 ετών και να μεταφορτώνει αλίευμα σε Ε.Ι.Χ. ιδιοκτησίας τους.

Ακολούθησε αλιευτικός έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε η αλιεία εξακοσίων ενενήντα (690) ζώντων ατόμων του είδους ”ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ”, ήτοι διακόσια ενενήντα (290) περισσότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό αλιευμένων ατόμων ανά σκάφος και ανά ημέρα, κατά παράβαση του άρθρου 5 του Π.Δ. 48/2018.

Επιπροσθέτως, για τα εν λόγω αλιεύματα δεν υπήρχε σχετική εγγραφή στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο του ανωτέρω σκάφους, καθώς και στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ), ως όφειλαν.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια ενενήντα (290) ζώντα άτομα του είδους ”ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ”, τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους ίδιους άνδρες που είχαν συλληφθεί και λίγες μέρες πριν για τον ίδιο λόγο.

Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Λιμεναρχείο Στυλίδας Στυλίδα Παράνομη Αλιεία Ολοθουρίων [jetpack-related-posts]
Comodo SSL