Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παράνομη ενοικίαση φουσκωτού στην Ιθάκη, τι ποσό είχε χρεώσει

7 Αυγούστου, 2017

Παράνομη ενοικίαση φουσκωτού στην Ιθάκη, τι ποσό είχε χρεώσει

ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΝΑΎΛΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΠΛΟΊΟΥ ΑΝΑΨΥΧΉΣ ΣΤΗΝ ΙΘΆΚΗ.

Το φουσκωτό – ταχύπλοο σκάφος αναψυχής “ΣΤΑΛΜΙΖΑ” Λ.Ρ. 6528, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Ιθάκης, διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε παράνομη ναύλωση, κατά παράβαση του άρθρου 10 του Νόμου 4256/2014, σε συνδυασμό με το άρθρο 414 του Π.Κ.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου των εγγράφων του “ΣΤΑΛΜΙΖΑ” από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του RIB είχε συνάψει με έναν αλλοδαπό χειριστή, σύμβαση ολικής ναύλωσης για το χρονικό διάστημα από 05/08/2017 έως 13/08/2017, έναντι του ποσού των χιλίων τριακοσίων πενήντα ευρώ (1.350,00€). Το φουσκωτό εκτελούσε πλου με τόπο επιβίβασης και τελικής αποβίβασης το λιμάνι Βαθέως Ιθάκης, χωρίς όμως να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά του ιδιοκτήτη του πλοίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά των παράνομων ναυλώσεων, την περασμένη βδομάδα ψηφίστηκε τροπολογία, που προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαγόρευση απόπλου, η οποία για να αρθεί θα πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο εκείνη τη στιγμή ή να δοθεί εγγυητική επιστολή από τον παραβάτη διπλάσια του ποσού του προστίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τροπολογία για τα σκάφη αναψυχής – Πληρωμή προστίμου και μετά ο απόπλους

 

Tags
Ιθάκη Παράνομη Ενοικίαση Σκάφους Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παράνομες Ναυλώσεις Ιδιωτικών Σκαφών [jetpack-related-posts]
Comodo SSL