Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρεμα Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, το ρεπορτάζ του STAR που άναψε «φωτιές» στους ερασιτέχνες ψαράδες

4 Φεβρουαρίου, 2018

Ψάρεμα Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, το ρεπορτάζ του STAR που άναψε «φωτιές» στους ερασιτέχνες ψαράδες

Ψάρεμα Τετάρτη και Σαββατοκύριακο για την ερασιτεχνική αλιεία, το ρεπορτάζ του STAR που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Την Κυριακή το βράδυ 4 Φεβρουαρίου 2018 προβλήθηκε από το δελτίο ειδήσεων του STAR ρεπορτάζ με την φημολογία που κυκλοφορεί σχετικά με απαγορεύσεις που ενδέχεται να περιέχει το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο και το επιτελείο του κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Σύμφωνα με αυτό, ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε μία extreme άποψη απαγόρευσης που δεν ακούμε πρώτη φορά. Πριν δύο περίπου χρόνια, στη βουλή, ο Αντιπεριφεριάρχης Ν. Αιγαίου, διαβάζει τις προτάσεις των επαγγελματιών για την ερασιτεχνική αλιεία, όπου μεταξύ άλλων μιλούσαν για να επιτρέπεται το ψάρεμα μόνο το Σαββατοκύριακο.

Το θέμα ξανάρχεται στην επιφάνεια στην επίσκεψη του υπουργού Αποστόλου στην Κάλυμνο. Στις συναντήσεις που έγιναν εκεί, υπάρχουν φημολογίες ότι συνδικαλιστικά όργανα επαγγελματιών ψαράδων ζήτησαν από τον Αποστόλου και τον κ. Σαντορινιό, να επιτρέπεται το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες μόνο 3 ημέρες την εβδομάδα.

Ψάρεμα Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, το ρεπορτάζ του STAR που άναψε «φωτιές» στους ερασιτέχνες ψαράδες

Ο εκδότης του περιοδικού Boat & Fishing In Greece George Polychroniou, μιλά στη κάμερα του STAR για την ερασιτεχνική αλιεία, και τις παράλογες απαγορεύσεις που ζητούν συνδικαλιστές επαγγελματιών ψαράδων. ➡ Διαβάστε σχετικά εδώ: https://goo.gl/EvCNSL

Posted by Boat & Fishing In Greece on Sonntag, 4. Februar 2018

Στο ρεπορτάζ εναντίον αυτής της εξαιρετικά παράλογης πρότασης τάθηκε ο Γιώργος Πολυχρονίου, εκδότης του περιοδικού Boat & Fishing αναφέροντας στη κάμερα του STAR τα εξής:

«Απαγορεύσεις στην ερασιτεχνική αλιεία αυτόματα θα οδηγούσαν σε καταστροφή τρεις κλάδους, των ειδών αλιείας, των κατασκευαστών σκαφών αναψυχής, και των εισαγωγών και κατασκευαστών ναυτιλιακών. Ήδη η απαγόρευση αλιείας στο Σαρωνικό λόγω του ναυαγίου και της ρύπανσης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα καταστήματα ειδών αλιείας της Αττικής.

Θα πρέπει λοιπόν ο κύριος Αποστόλου να δει το πρόβλημα της υπεραλίευσης κατάματα, δεν μπορεί να δίνονται άδειες στη βιντζότρατα για δήθεν ερευνητικούς σκοπούς και ταυτόχρονα οι ερασιτέχνες να διώκονται από το νόμιμο δικαίωμα τους να απολαμβάνουν τους φυσικούς πόρους της πατρίδας μας. Ούτε μπορούμε να πούμε ότι η θάλασσα ανήκει στους επαγγελματίες.»

Το περιοδικό Boat & Fishing παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με άμεση ενημέρωση μέσω του site boatfishing.gr. Ελπίζουμε οι υπουργοί και τα στελέχη που θα λάβουν αποφάσεις σχετικές με την ερασιτεχνική αλιεία, να λάβουν υπόψη τους χιλιάδες ερασιτέχνες που αφορά, τις επιπτώσεις που θα έχουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα, και βέβαια τις απώλειες σε ΦΠΑ και έσοδα από παράπλευρες οικονομικές δραστηριότητες, όπως καύσιμα, διόδια, μαρίνες.

Tags
Βαγγέλης Αποστόλου Ψάρεμα Ψάρεμα απαγορεύσεις Ψαροτούφεκο Γιώργος Πολυχρονίου
Comodo SSL