Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

«Σήκωσε» μέχρι και ελικόπτερο - Το λιμενικό ζητά να πληρώσει το κόστος της επιχείρησης διάσωσης

16 Σεπτεμβρίου, 2020

«Σήκωσε» μέχρι και ελικόπτερο - Το λιμενικό ζητά να πληρώσει το κόστος της επιχείρησης διάσωσης

Ενεργοποιείται μετά από διαταγή του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και με εντολή του Λιμενάρχη Ηρακλείου, η διαδικασία για τον καταλογισμό του συνολικού κόστους επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε …διασωθέντα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η διαδικασία κινήθηκε από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου και αφορά στην επιχείρηση διάσωσης Λετονού, ο οποίος ξεκίνησε με το κανό του από τη Χερσόνησο για να φτάσει στη Ντία, την ώρα που σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση κανό πέραν των 500 μέτρων από την ακτή.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου, όταν ο νεαρός Λετονός ξεκίνησε με το κανό για να φτάσει στην Ντία, ωστόσο κινδύνευσε έξι ναυτικά μίλα ανοιχτά της Χερσονήσου και κάλεσε σε βοήθεια, ειδοποιώντας τις αρχές.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχε σκάφος του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε, καλά στην υγεία του αλλά εξαντλημένος και περισυνελλέγη από το σκάφος του λιμενικού και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κόστος της …απερισκεψίας και της επιχείρησης διάσωσής του.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη φορά που υπήρχε ανάλογη επιβάρυνση για την διάσωσή του ήταν στην Άνδρο, ένας 43χρονος κωπηλάτης SUP.

Πηγή: creta24.gr

Tags
Επιχείρηση Διάσωσης Κρήτη Λιμενικό Σώμα Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL