Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Το «ηλιακό σκάφος» του Χέοπα μεταφέρθηκε από τις Πυραμίδες της Γκίζας στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

11 Αυγούστου, 2021

Το «ηλιακό σκάφος» του Χέοπα μεταφέρθηκε από τις Πυραμίδες της Γκίζας στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

Το σκάφος ηλικίας 4.600 ετών είναι το παλιότερο και μεγαλύτερο ξύλινο σκάφος που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο.

Το πρώτο σκάφος του βασιλιά Khufu, του Χέοπα, έφτασε με ασφάλεια την αυγή του Σαββάτου στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο και οι εικόνες από τη μεταφορά του είναι εντυπωσιακές.Το σκάφος του δεύτερου Φαραώ, της 4η δυναστείας του οποίου η βασιλεία διήρκεσε από το 2589 έως το 2566 π.Χ., είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο ξύλινο σκάφος που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο.

Το σκάφος μεταφέρθηκε χθες από το παλιό «σπίτι» του δίπλα στις πυραμίδες της Γκίζας σε ένα κοντινό τεράστιο μουσείο, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Το σκάφος ηλικίας 4.600 ετών, γνωστό και ως ηλιακό σκάφος, μεταφέρθηκε στο κοντινό Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), το οποίο θα εγκαινιαστεί αργότερα φέτος.Η ομάδα εργασίας του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου πέτυχε να εγκαταστήσει την μεταλλική δομή του κοντέινερ του πρώτου σκάφους του βασιλιά Khufu στην τελική του μορφή στο κτίριο του μουσείου, αφιερωμένο στα σκάφη του βασιλιά, φτάνοντας με ασφάλεια από τις Πυραμίδες της Γκίζας.Ο Δρ. Al Tayeb Abbas, δήλωσε ότι το τμήμα θα παραμείνει μέσα στη μεταλλική του δομή μέχρι την ολοκλήρωση του κτιρίου του Khufu Boat Museum, παρακολουθώντας τις θερμοκρασίες και την υγρασία.

Πηγή: www.lifo.gr

Tags
Ξύλινα Σκάφη [jetpack-related-posts]
Comodo SSL