Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τούρκικα αλιευτικά σουλατσάρουν στη Μύκονο – τι απαντά το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος

13 Ιουλίου, 2020

Τούρκικα αλιευτικά σουλατσάρουν στη Μύκονο – τι απαντά το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: “Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.”

Τουρκικά αλιευτικά στη Μύκονο – Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του νησιού

Τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ανοιχτά της Μυκόνου σύμφωνα με το cyclades24.gr και συγκεκριμένα ανοιχτά της παραλίας Αγράρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιμενικό είναι ενήμερο, αλλά οι κάτοικοι του νησιού είναι εξαγριωμένοι, ειδικά μετά την πρόσφατη απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο.

Οι Τούρκοι ψαράδες μόνο διακριτικοί δεν είναι, αφού για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τη στεριά των δύο νησιών θέλοντας ξεκάθαρα να προκαλέσουν με την παρουσία τους.

Οι κάτοικοι τόσο της Σύρου όσο και της Μυκόνου, απολύτως δικαιολογημένα αντιδρούν με τις προκλήσεις των τουρκικών αλιευτικών, τα οποία μάλιστα, είναι μεγάλου μεγέθους και θεωρούν ότι σαρώνουν τους βυθούς των νησιών προς γενικά αγανάκτηση των τοπικών αλιέων. Η απάντηση του λιμενικού σώματος δίνει μία απάντηση στο αν τελικά ψαρεύουν ή όχι.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: cyclades24.gr | Φωτογραφίες βίντεο: https://www.facebook.com/rafail.apergis

Tags
Μύκονος Τούρκοι Ψαράδες Σύρος Λιμενικό Σώμα
Comodo SSL