Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ξεκίνησε ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος το Ταξίδι «Στα Χνάρια του Οδυσσέα»

3 Ιουνίου, 2024

Ξεκίνησε ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος το Ταξίδι «Στα Χνάρια του Οδυσσέα»

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Νίκας ξεκίνησαν το επικό ταξίδι 6.500 ναυτικών μιλίων στις θάλασσες και τα ποτάμια της Ευρώπης.

Ένα ταξίδι που σχεδίαζε ο Ιωσήφ χρόνια, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες και προκλήσεις.

Λίγο μετά τις 10:00 πμ, το σκάφος “Οδύσσεια” έλυσε τα σχοινιά από την Μαρίνα Φλοίσβου προς τον Ισθμό της Κορίνθου. Στον απόπλου παραβρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές της προσπάθειας.

Το ταξίδι πραγματοποιείται με ένα πεντάμετρο σκάφος LASER. Στη θέση του συνοδηγού θα συμμετέχει αρχικά ο Γιώργος Νίκας, και θα ακολουθήσουν σε διάφορες φάσεις, ο Νίκος Κονιτσιώτης και ο Γιάννης Κούκης, ενώ αν χρειαστεί θα προστεθεί και ο γιος του Ιωσήφ Παπαδόπουλου, Ιωάννης.

Τα δύο άτομα που θα ταξιδεύουν, θα διανυκτερεύουν και θα σιτίζονται σε αυτό.

Στο πλευρό του Ιωσήφ η οικογένεια του.

Αρχικά το “Οδύσσεια” θα ταξιδέψει προς τη νότιο Ιταλία (στενό Μεσσήνας).

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

1. Πέρασμα από τη Διώρυγα της Κορίνθου και διανυκτέρευση στην Πάτρα και στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς.
2. Διάσχιση της Αδριατικής και της Κεντρικής Μεσογείου προς βορρά (Σαρδηνία, Κορσική).
3. Είσοδος στον ποταμό Ροδανό στο ύψος της Μασσαλίας (Port Saint Louis) και διάσχιση της Γαλλίας μέσω Ροδανού και Σηκουάνα.
4. Έξοδος στη Βόρειο Θάλασσα στο ύψος της Χάβρης.
5. Πλεύση κατά μήκος της ακτογραμμής της Γαλλίας και του Βελγίου μέχρι το Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.
6. Διάσχιση της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας και είσοδος ξανά στον ποταμό Ροδανό στο ύψος της Βασιλείας, με έξοδο και πάλι στη Μεσόγειο στο ύψος της Μασσαλίας (Port Saint Louis).
7. Επιστροφή στην Ελλάδα μέσω των δυτικών ακτών της Ιταλίας, του Στενού της Μεσσήνας και των νησιών του Ιονίου.

Ο φίλος και συνεργάτης του Boat & Fishing Νίκος Κονιτσιώτης θα ακολουθήσει ως συνοδηγός στο ταξίδι του Ιωσήφ μετά την Μασσαλία.

Το ταξίδι αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, επιτρέποντας στο πλήρωμα να μείνει σε κάποια από αυτά τα μέρη περισσότερο διάστημα.

Φίλοι και υποστηρικτές παραβρέθηκαν στον απόπλου. Από αριστερά, Γιώργος Καρράς κατασκευαστής των LASER, Σπύρος Παπαδάτος, Business Development & Marketing Manager των μαρινών της LAMDA, και ο γνωστός συγγραφέας/αρθρογράφος ναυτικών εκδόσεων Μπάμπης Κωνσταντάτος, γνωστός αρθρογράφος και συγγραφέας ναυτικών εκδόσεων.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Οδύσσεια Στα Χνάρια του Οδυσσέα Μαρίνα Φλοίσβου Ταξίδι με σκάφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος
Comodo SSL