Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: συμβατικό Φουσκωτό Escape Commando 3.90

1 Ιουλίου, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: συμβατικό Φουσκωτό Escape Commando 3.90

Η Εscape 24 είναι η µόνη Ελληνική εταιρεία µε εξιδείκευση στα µικρά συµβατικά φουσκωτά τα οποία κατασκευάζει µε αυστηρές προδιαγραφές σε µια µεγάλη γκάµα µοντέλων και σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιµές.

Μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν είναι και το Escape Commando, η σειρά συµβατικών µε το αλουµινένιο πάτωµα αλλά και τις καινοτοµίες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, όπως οι τρεις ανεξάρτητες φουσκωτές καρίνες – αεροθάλαµοι αλλά και η έξτρα επίστρωση από ενισχυµένο πλαστικό υλικό για όσους ενδιαφέρονται. Οι τρεις αυτοί αεροθάλαµοι, δηµιουργούν τρικάρινη γάστρα, που προσφέρει ευκολότερο πλανάρισµα, ασφάλεια και λιγότερους κραδασµούς στη πλεύση.

BF_Escape-commando-3.9_4Η Escape 24, εκτός από την Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια εξάγει τα σκάφη Escape24 σε χώρες όπως η Τουρκία και η Ισπανία ενώ συνεργάζεται και µε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις προσφέροντάς τα σε τιµές χονδρικής. Το µήκος τους ξεκινά από τα 1.6 µέτρα και φτάνει ως τα 4.20 διαθέτοντας από 2 ως 3 + 1 αεροθαλάµους ανάλογα την σειρά. ∆ιατίθενται µε διαφορετικού τύπου δάπεδο και ύφασµα αεροθαλάµων: Πηχάκια, εµποτισµένο ξύλο και αλουµίνιο σε εκδόσεις µε ύφασµα Valmex Γερµανίας και PVC 1.100 dtex ψυχρής κόλλησης.

Όλα τα συµβατικά είναι ετοιµοπαράδοτα και διατίθενται µε πλούσιο βασικό και προαιρετικό εξοπλισµό ενώ κάθε σκάφος έχει την ειδική σφραγίδα και τον αριθµό παρτίδας ελέγχου ποιότητας µε εγγύηση υφάσµατος 3 ετών. Το Commando, αλλά και το Catamaran (ένα φουσκωτό που παρουσιάσαµε σε προηγούµενο τεύχος µε δύο έξτρα αεροθαλάµους να βρίσκονται κάτω ακριβώς από τα µπαλόνια) είναι δύο από τα σκάφη που σε συνεργασία µε το εργοστάσιο, η Escape 24 σχεδιάζει και κατασκευάζει παρουσιάζοντας νέα δεδοµένα στο χώρο των συµβατικών φουσκωτών.

BF_Escape-commando-3.9_2

Καινοτοµίες στη σειρά Commando

Η σειρά Commando προορίζεται για όσους αναζητούν ένα φουσκωτό που να αντέχει στη σκληρή και συχνή χρήση. Γι΄αυτό και ο ιδιοκτήτης του µπορεί στη παραγγελία να το ζητήσει µε µια έξτρα επίστρωση από ενισχυµένο πλαστικό υλικό όπου καλύπτει όλη την καρίνα, το οποίο το προστατεύει από γδαρσίµατα όταν τραβάµε το σκάφος στην παραλία. Εκτός από αυτό έχει και µία άλλη καινοτοµία που συναντάµε εξίσου για πρώτη φορά: τρεις φουσκωτές καρίνες αντί για µία. Έτσι, προσφέρει µεγάλη ασφάλεια και γρήγορη πλεύση, αφού η γάστρα είναι τρικάρινη. Επιπλέον, πλανάρει ευκολότερα και µεταφέρει λιγότερους κραδασµούς στο πλήρωµα.

BF_Escape-commando-3.9_5

Εξοπλισµός και custom λύσεις στο ντεκ

Το Commando, αλλά και όλα τα συµβατικά της Escape µπορούν να διαµορφωθούν σύµφωνα µε τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή. Μπορούν να τοποθετηθούν διπλοί σχοινοφόροι, έναν εσωτερικά για στήριξη του πληρώµατος και έναν εξωτερικά για να διευκολύνεται η ανάβαση στο συµβατικό από τη θάλασσα (απαραίτητο για τους ψαροτουφεκάδες), υφασµάτινες χειρολαβές, πλαστικές εξωτερικά ή ότι άλλο είναι απαραίτητο για να ταιριάζει µε τις εξορµήσεις σας. Στο συγκεκριµένο Commando 3.90 ο ιδιοκτήτης τους έχει προσαρµόσει µια µικρή κονσόλα, ιδανική για ευκολότερο χειρισµό του σκάφους µε τιµόνι αντί της κλασικής λαγουδέρας που συνήθως χρησιµοποιούµε στα συµβατικά. Επιπλέον τοποθετείται κάθισµα – ταµπούκι δύο ατόµων µε πτυσσόµενη πλάτη.

BF_Escape-commando-3.9_3

Στη θάλασσσα

Στα τελευταία κρύα του χειµώνα, είχαµε την ευκαιρία να δοκιµάσουµε το Escape Commando 3.90, µε κινητήρα 15 ίππων σε µια µέρα µε αρκετό κυµατισµό, και συνθήκες ιδανικές για testride σε καιρό. Μάλιστα οι συνθήκες ήταν τέτοιες που η πρώτη µου σκέψη ήταν να το αναβάλουµε, όµως η διάθεση για βόλτα υπερνίκησε, και έτσι βρεθήκαµε στο Σαρωνικό και είχαµε αυτή την ωραία εµπειρία. Παρότι το κύµα δεν µας άφηνε να ολοκληρώσουµε τις µετρήσεις, παρατήρησα ότι ταξιδεύαµε αρκετά άνετα χωρίς ιδιαίτερους κραδασµούς και µάλιστα µε έναν τόσο µικρής ιπποδύναµης κινητήρα. Τη συγκεκριµένη ηµέρα το ύψος του κυµµατισµού δε µας επέτρεπε να φτάσουµε τη max ταχύτητα η οποία µε ένα άτοµο φτάνει τα 25 µίλια και µε 2 τα 22 µίλια.

Σε αυτή την ιπποδύναµη (15 ίππους για τα φουσκωτά), να θυµήσουµε ότι δεν χρειάζεται κάποιος δίπλωµα για να χειριστεί αυτό το σκάφος αφού δεν θεωρείται από το νόµο ταχύπλοο, στη πράξη όµως µπορεί να µας ταξιδέψει γρήγορα και µε ασφάλεια, σε µικρούς ή και λίγο µεγαλύτερους προορισµούς ανάλογα τη διάθεση!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.boatfishing.gr/videos/symvatiko-fouskoto-escape-commando-3-90/

escape24_logo

Tags
Escape 24 Συμβατικά Φουσκωτά Συμβατικό Φουσκωτό Φουσκωτά για ψάρεμα
Comodo SSL