Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Δρόσος Χρήστος Βερούχης

Jigging: κατασκευή assist hook και Αρμάτωμα πλάνου

14 Απριλίου, 2016

Jigging: κατασκευή assist hook και Αρμάτωμα πλάνου

Ένας εύκολος τρόπος να αρματώσουμε πλάνους Jigging και να κατασκευάσουμε assist hook

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια του ψαρέµατός µας είµαστε αναγκασµένοι να αρµατώσουµε ένα assist hook για να το προσθέσουµε στον πλάνο µας ή να κατασκευάσουµε ένα assist στα µέτρα που επιθυµούµε. Σε αυτήν την περίπτωση σας προτείνουµε έναν εύκολο κι απλό τρόπο, ο οποίος είναι αρκετά ξεκάθαρος στις συνοδευτικές φωτογραφίες. Τα απαραίτητα υλικά είναι ένα αγκίστρι για jigging, λίγο σχοινάκι για το assist, ένας αναπτήρας (προαιρετικό), λίγο λεπτό νήµα (επίσης προαιρετικό), κι ένα κοφτάκι ή ψαλιδάκι.

assistHook_01_new

1. Βλέπουμε τα βασικά μας υλικά, σχοινάκι και αγκίστρι. 2. Περνάμε το διπλαρωμένο σχοινάκι μας μέσα από τον κρίκο του αγκιστριού. 3. Κατασκευάζουμε στο άλλο άκρο του σχοινιού έναν απλό κόμπο χωρίς όμως να τον σφίξουμε. 4. Περνάμε το αγκίστρι μας μέσα στο κόμπο. 5. Τραβάμε τη θηλιά – άκρη του σχοινιού. 6. Σφίγγουμε καλά τον κόμπο. Το assist hook είναι έτοιμο στην πρώτη του φάση, και αν παραστεί ανάγκη μπορεί να ψαρευτεί και έτσι. Αν θέλουμε όμως να το καλλιτεχνήσουμε λιγάκι, προχωράμε στο επόμενο στάδιο.

assistHook_02_new

1. Κάνουμε έναν κόμπο με το λεπτό νήμα στο σχοινάκι, κοντά στο κρίκο του αγκιστριού. 2. Με προσεκτικές κινήσεις τυλίγουμε το αγκίστρι μαζί με το σχοινί, με τη βοήθεια λεπτού νήματος. 3. Όταν φθάσαμε στο ύψος που επιθυμούμε, κάνουμε μία τσακιστή, και στη συνέχεια αρχίζουμε να τυλίγουμε αντίστροφα το λεπτό νήμα, δηλαδή με κατεύθυνση προς τον κρίκο του αγκιστριού. 4. Όταν καταλήξουμε στον κρίκο, κάνουμε έναν κόμπο. Σφίγγουμε το κόμπο αυτό αρκετά γερά. 5. Κόβουμε το περίσσευμα με ψαλίδι. 6. Στη συνέχεια κόβουμε και το περίσσευμα από το σχοινί. 7. Καίμε με έναν αναπτήρα την άκρη του σχοινιού. 8. Το assist είναι έτοιμο.

assistHook_03_new

Εδώ θα προσθέσουμε έναν κλειστό κρίκο στο σχοινάκι μας, για να μπορέσουμε να συνδέσουμε σωστά το assist hook στον πλάνο μας. 1. Περνάμε το σχοινί μέσα στον κρίκο, κάνοντάς του μία θηλιά στη συνέχεια. 2. Τραβάμε το σχοινάκι, και ο κρίκος είναι περασμένος στην άκρη όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

 

Αρμάτωμα πλάνου στο Jigging: Μυστικά & λεπτομέρειες

Tags
Jigging Vertical Jigging Assist Hook
Comodo SSL