Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΛΕΡΟΣ Πανελλήνια Συνάντηση Οµίλων Φουσκωτών 2015

17 Δεκεμβρίου, 2015

ΛΕΡΟΣ Πανελλήνια Συνάντηση Οµίλων Φουσκωτών 2015

Η Λέρος αποτελεί αγαπηµένο προορισµό για τους περισσότερους φίλους του φουσκωτού. H οµορφιά του νησιού είναι ο ένας λόγος που συµβαίνει αυτό. Ο δεύτερος είναι ο δραστήριος Λεριακός Όµιλος και τα φιλόξενα µέλη του που έχουν καταφέρει να προβάλλουν το νησί τους µε την αγάπη τους για τα σκάφη, την όρεξη για δραστηριότητες και την εξωστρέφεια που έχουν. Με αυτά τα δεδοµένα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη στιγµή όταν µάθαµε πέρυσι στη Σύρο ότι ο ΛΕΡΙΑΚΟΣ δήλωσε ενδιαφέρον για να γίνει εκεί η επόµενη πανελλήνια, και έγινε διπλή η χαρά όταν µάθαµε ότι θα γινόταν ταυτόχρονα και η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήµατος φουσκωτών.

viper-ribs_9∆εν είχαµε άδικο, όσοι βρεθήκαµε εκεί τέλη Αυγούστου η φιλοξενία των µελών του Λεριακού, το πλούσιο σε εκδηλώσεις πρόγραµµα και το όµορφο νησί της Λέρου µας άφησαν για µία ακόµη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Υπήρχαν βέβαια κάποιες ατυχίες που µείωσαν τον αριθµό των συµµετοχόντων µε βασικότερη την αλλαγή της ηµεροµηνίας.

Στην διπλή έκθεση Boat & Fishing Show 2015 – Θαλάσσιος Τουρισµός, η Λέρος ήταν ήδη έτοιµη για το µεγάλο γεγονός, µε ηµεροµηνία διοργάνωσης το Τριήµερο 2 – 4 Ιουλίου και µε στόχο να «τραβήξει» µια βδοµάδα. Είχε µάλιστα καταφέρει ύστερα από ενέργειες του προέδρου Τάσου Μαρδόγλου να πετύχει έκπτωση 50% για άτοµα και σκάφη. Έτσι οι περισσότεροι είχαν κανονίσει τις διακοπές τους τις συγκεκριµένες ηµεροµηνίες όπου θα πήγαιναν µε το καράβι οικονοµικά και θα γυρνούσαν στα γύρω νησιά µε βάση πάντα τη Λέρο. Όλοι όµως υπολογίζαµε χωρίς να ξέρουµε ότι λίγες ηµέρες πριν προκηρύσσεται το δηµοψήφισµα αναβάλλοντας για 22 Αυγούστου την ηµεροµηνία.

Επιπλέον ο καιρός (όπως συνηθίζεται) τη συγκεκριµένη περίοδο δεν ήταν καλός, έτσι τα µελτέµια έκαναν για αρκετούς απαγορευτικό το ταξίδι, και βέβαια το capital control έδινε ακόµη µία ανασφάλεια. Παρόλα αυτά η συµµετοχή ήταν αρκετά δυνατή αν λάβουµε υπόψη τα δεδοµένα, σίγουρα θα ήταν από τις µεγαλύτερες αν γινόταν την σωστή ηµεροµηνία και χωρίς αυτές τις πολιτικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριµένα από την Αθήνα έδωσαν το παρών ο ΟΦΣΕ, ο ΙΑΣΩΝ και οι SeaHawks. Μία από τις µεγαλύτερες οµάδες ήταν η Σύρος. Από την Κρήτη ο Παγκρήτιος και η Λέσχη Χανίων, ο Μακεδονικός Όµιλος, o Ευβοϊκός, o Ροδιακός, η Σάµος, οι Τρίτωνες από την Κω, η Λέσβος, οι Αργοναύτες από τον Βόλο και άλλοι φίλοι του φουσκωτού και του σκάφους (όπως ο φίλος µου ο ∆ηµήτρης από την Πάρο και ο Γιάννης από την Καλαµάτα).

viper-ribs_8Το Λακκί ήταν καθόλα έτοιµο για τα σκάφη, µε γραµµατεία και χώρο των διαφηµιζόµενων, µουσική και φύλαξη. Στη θάλασσα οι σηµαδούρες – ρεµέντζα έκαναν την ζωή των επισκεπτών ευκολότερη. Αν και αρκετά σκάφη βρισκόντουσαν από τα µέσα της εβδοµάδας, επίσηµα το πρόγραµµα ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί µε το πούλµαν να µας ξεναγεί στις οµορφιές του νησιού, το κάστρο της Παναγιάς µε τη φανταστική θέα, το πολεµικό µουσείο (όπου µεταξύ άλλων είδαµε και εκθέµατα προσφορά του Νίκου Παραδείση) κλπ.

Το απόγευµα ήταν όλοι έτοιµοι για την πανηγυρική είσοδο µε µουσική. Πολλά χαµόγελα και κόσµος γέµισε τη παραλία στο Λακκί για να δουν το θέαµα. Στο µικρόφωνο η Σµαρώ έδινε το σωστό «τέµπο» ξεσηκώνοντας πληρώµατα και θεατές. Όλοι έδεσαν στις σωστά µοιρασµένες θέσεις µε τη βοήθεια των µελών του ΛΕΡΙΑΚΟΥ αλλά και των ναυτοπροσκόπων. Το βράδυ, µπροστά από τα σκάφη, µε τη βοήθεια του ∆ήµου, στήθηκε ο χώρος που έγιναν οι οµιλίες, οι απονοµές και βέβαια ακολούθησε το γλέντι µε το βιολί του Σάββα Γιαννούκα, µια υπέροχη βραδιά που σίγουρα θα θυµόµαστε!

Την Κυριακή το πρωί στη συνάντηση εκπροσώπων οµίλων συζητήθηκαν θέµατα που αφορούν τα σκάφη γενικότερα (κυρίως για τη φορολογία), την ένταξη νέων οµίλων και βέβαια την ανάθεση της επόµενης Πανελλήνιας στην Αλόννησο, µια πρόταση που έγινε από τον Θοδωρή Καρτσιώτη του Μακεδονικού και φυσικά έγινε δεκτή αφού θα γίνει για πρώτη φορά πανελλήνια στις Σποράδες.

Η επόµενη µέρα είχε δύο παράλληλες εκδηλώσεις, στη εξωτική παραλία ∆ύο Λισκάρια beach party µε απίστευτο κέφι και βέβαια ο δεύτερος αγώνας φουσκωτών στο Λακκί όπου «τριτώνει» η ατυχία µε τον τραυµατισµό κυβερνήτη.

2η Αγωνιστική Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος Φουσκωτών VIPER RIBS
Η ατυχία δεν έλειψε ούτε από τους αγώνες φουσκωτών όπου τη δεύτερη µέρα, στον αγώνα τριγώνου και συγκεκριµένα µετά τη σηµαδούρα µπροστά από το την γραµµατεία ένα τετακέ θα φέρει το σκάφος που βρισκόταν από πίσω να καβαλάει το προπορευόµενο µε αποτέλεσµα τον τραυµατισµό του κυβερνήτη Νίκου Καραγιαννόπουλου. Βέβαια όποιοι είδαν να εξελίσσεται µπροστά τους το σκηνικό έµαθαν µε ανακούφιση ότι ο Νίκος χτύπησε µόνο στην ωµοπλάτη αφού το σκάφος των Γιαννά – Σιφωνιό πέρασε ακριβώς από πάνω του. Φυσικά ο αγώνας διακόπηκε, και το ασθενοφόρο µετέφερε τον άτυχο κυβερνήτη για το νοσοκοµείο.

viper-ribs_2Την προηγούµενη µέρα ο αγώνας πραγµατοποιήθηκε στην Αγία Μαρίνα, µε τους Λουλουργά – Κενενούνη να κερδίζουν δύο πρώτες θέσεις, τους Νιοκαστρίτη – Γεωργιάδη τις δεύτερες, Καραγιαννόπουλο – Γεωργιάδη τρίτοι και ακολουθούν οι Γιαννάς – Σιφωνιός, Κοντογιωργάκης – Κοντογιωργάκης και Κτιστάκης- ∆ιακοφιλιππής.

Πέρα από τις δυσκολίες και τις ατυχίες, οφείλω να δώσω τόσο στον πρόεδρο Τάσο Μαρδόγλου όσο και σε όλα τα µέλη συγχαρητήρια γιατί αφενός ανέλαβαν κάτι ιδιαίτερα µεγάλο, ετοιµάστηκαν πάρα πολύ καλά, τους έτυχαν αρκετές «στραβές» αλλά το πάλεψαν µέχρι τελευταία στιγµή. Φάνηκαν αντάξιοι της εµπιστοσύνης. Προσωπικά θα ζητήσω στο µέλλον και άλλη πανελλήνια συνάντηση στο αγαπηµένο µας νησί!

viper-ribs_7

viper-ribs_6

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1731786037057805.1073741828.1705130359723373&type=3 

Δείτε το βίντεο στο: http://www.boatfishing.gr/videos-post/leros-panellinia-synantisi-omilon-fouskoton-2015/

viper-ribs_5

viper-ribs_10

Tags
Λέρος Λεριακός Όμιλος Φουσκωτών Τάσος Μαρδόγλου Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών ΕΟΜΟΦΣ
Comodo SSL