Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Δημήτρης Σολωμονίδης

Συρτή αφρού µε τη Lineaeffe

23 Νοεμβρίου, 2015

Συρτή αφρού µε τη Lineaeffe

Αρχές φθινοπώρου και οι θάλασσες µας αρχίζουν να γεµίζουν από κάθε λογής αφρόψαρα. Από το µικρό σαρδελάκι και την αθερίνα, έως το κολιαρούδι, όλα θα µαζέψουν κοντά τους τις παλαµίδες, τα ρίκια, τα µελανούρια, τους λούτσους και τους κυνηγούς, µέχρι και τους µεγάλους διώκτες τους που είναι τα µαγιάτικα και οι τόνοι. Ψάρια όλων των µεγεθών και των ειδών, µε τα οποία όλοι µας µπορούµε να ασχοληθούµε, αναζητώντας κάποιο που είναι στα µέτρα µας.

Αναµφισβήτητα διανύουµε την καλύτερη εποχή για κοντινές ή µακρινές αποδράσεις, µε πλούσιες ψαριές, όχι ακραίες θερµοκρασίες (καύσωνα-παγετό) και µε πολλές καλοσύνες όσον αφορά στις θάλασσές µας. Οι εξορµήσεις µας είναι ευχάριστες και δε µας ταλαιπωρεί καθόλου το που θα συναντήσουµε τα ψάρια, αλλά το πιο είδος ψαριού να επιλέξουµε.
Αν δεν είµαστε καλά µυηµένοι στην τέχνη του ψαρέµατος, τώρα είναι η ευκαιρία να το πράξουµε, ξεκινώντας από την απλή, ελαφριά συρτή αφρού -αφού δε χρειάζεται µεγάλο ή ιδιαίτερα εξειδικευµένο εξοπλισµό-, και προχωρώντας στη συνέχεια σε µεγαλύτερα και δυνατότερα θηράµατα.
Η εταιρία Lineaeffe, µε σεβασµό στον ερασιτέχνη ψαρά, καλύπτει όλες τις τεχνικές ψαρέµατος, προσπαθώντας να του προσφέρει το καλύτερο δυνατό προϊόν, στην πιο προσιτή τιµή. Εµείς εδώ θα δούµε κάποιες από τις πιο οικονοµικές προτάσεις της, που απευθύνονται σε όλους τους ψαράδες, εξαιρετικά εύκολες στη χρήση τους, και το σηµαντικότερο, πολύ αποτελεσµατικές για τη συγκεκριµένη εποχή.


syrth-afrou_2

Ελαφριά κουταλάκια: Από τα κλασσικά δολώµατα για ελαφριά συρτή αφρού, απευθύνονται σε όλα τα αφρόψαρα, µε ειδικότητα στους κυνηγούς, τα µελανούρια, τα παλαµιδάκια και τις λίτσες. Σκέτα ή µε προσθήκη φτερού στη σαλαγκιά, πολλές φορές θα µας δώσουν τη λύση όταν τα υπόλοιπα τεχνητά δεν δουλεύουν. Για καλύτερα αποτελέσµατα, προτιµήστε να τα σύρετε µε σχετικά µεγάλη ταχύτητα.


syrth-afrou_3Κουταλάκια fat, slim & πολύχρωµα: Με αυτά αναζητούµε συνήθως τα µεγαλύτερα ψάρια του είδους, ενώ µπορούν να ψαρευτούν και αρκετά πιο χαµηλά από τον αφρό, τοποθετώντας στην αρµατωσιά µας ένα, δύο ή περισσότερα βαρίδια.

 


syrth-afrou_4Πολύχρωµα µονάγκιστρα Tiger Mackerel: Τα πολύχρωµα αυτά µονάγκιστρα είναι κατάλληλα για παλαµίδες, ρίκια, σκουµπριά, κοκάλια. Ψαρεύονται είτε µόνα τους, δένοντάς τα κατευθείαν στην πετονιά της αρµατωσιάς µας, είτε συνδυάζοντας 2-3 ή περισσότερα µαζί.


syrth-afrou_5Mini troll: Εξειδικευµένα πολύχρωµα µονάγκιστρα µε φτερό, που µπορούν να προσελκύσουν όλων των ειδών τα αφρόψαρα. Με µήκος 4,5 και 6 εκατοστά, σε διάφορους χρωµατισµούς. Αν και µπορούν να ψαρέψουν µε άριστα αποτελέσµατα όπως είναι, κάποιοι ψαράδες τοποθετούν και φυσικό δόλωµα στο αγκίστρι για ακόµη καλύτερες αποδόσεις.


syrth-afrou_6

Φτεράκια: Όσοι τα έχουν δοκιµάσει στα ψαρέµατά τους, δύσκολα τα αποχωρίζονται. Οι επιτυχίες µε αυτά είναι τόσες, που µόνο αν η µέρα δεν ταιριάξει µετακινούνται στα υπόλοιπα. Με ελαφρύ σύρσιµο και λεπτά παράµαλλα, αξίζει να τα δοκιµάσουν και αυτοί που δεν τα γνωρίζουν.


syrth-afrou_7

Τσαπαριά & τσαπαροσυρτές: Κλασσική τεχνική αναζήτησης αφρόψαρων. Είτε κάθετα από το σκάφος µε τη βοήθεια του τσαπαριού, είτε µετακινούµενοι µε τη τσαπαροσυρτή, όταν πετύχουµε κοπαδιαστά τα αφρόψαρα, µπορούµε να έχουµε µια πλούσια σοδειά, σε σύντοµο χρονικό διάστηµα. Η Lineaeffe διαθέτει µια µεγάλη γκάµα από αρµατωσιές κλασσικές, µε χάντρες και πέρλες, µε οµοιώµατα γόνου και άλλα προσελκυστικά, για να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των φίλων της.


syrth-afrou_8

Σιλικονούχα χελάκια: Αν κάτι πρέπει οπωσδήποτε να έχουµε µαζί µας όταν ξεκινούµε για συρτή, τότε αυτό είναι σίγουρα τα σιλικονολύχα χελάκια. Σε µήκη από 5 µέχρι και 11 εκατοστά και διάφορους χρωµατισµούς, προσελκύουν κοντά τους και το πιο δύστροπο ψάρι. Χρησιµοποιείστε λεπτά παράµαλλα και µε σχετικά αργή ταχύτητα (2-3 knots) αναζητείστε ψάρια σε όλες τις θάλασσες, από πολύ κοντά στην ακτογραµµή για µελανούρια και λαβράκια, µέχρι τα πολύ ανοικτά για παλαµίδες, ρίκια, κυνηγούς.


syrth-afrou_9

Για µεγαλύτερα µεγέθη: Όταν η αναζήτησή µας στρέφεται στα µεγαλύτερα µεγέθη, τότε θα πρέπει να πάµε σε πιο ενισχυµένα εργαλεία και να ανοιχτούµε βαθύτερα. Εδώ η Lineaeffe έχει να µας προσφέρει µια µεγάλη ποικιλία ενισχυµένων δολωµάτων για την αναζήτηση τους. Επίσης, έχει να µας προτείνει κι έτοιµες αρµατωσιές .

Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΦΟΙ ΡΟΓ∆ΑΚΗ Ο.Ε.
τηλ : 2310 306.796, www.rogdakis.gr

Tags
Linea Effe Συρτή Αφρού Αφοί Ρογδάκη
Comodo SSL