Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η κατάδυση 33χρονου στη θάλασσα του Ακάμα που κατέληξε σε περιπέτεια (ΦΩΤΟ)

Ιούλιος 26, 2020

Η κατάδυση 33χρονου στη θάλασσα του Ακάμα που κατέληξε σε περιπέτεια (ΦΩΤΟ)

Αίσιο τέλος στη συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε δια θαλάσσης, αέρος και στεριάς για τον εντοπισμό 33χρονου δύτη που αγνοείτο από το μεσημέρι στη θάλασσα του Ακάμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα από το ελικόπτερο της Αστυνομίας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

«Στις 16:45, ο αγνοούμενος δύτης εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της 460ΜΕΔ σε καλή κατάσταση, 1,5 ΝΜ από το Κάβο Αρναούτη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΣΕΔ.

Ο δύτης εντοπίστηκε σε καλή κατάσταση. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, όπως αναφέρει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Λάρνακας σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζοντας στους δύτες να τηρούν τη σχετική νομοθεσία και να καταδύονται τουλάχιστον ανά ζεύγη και όταν η κατάσταση της θάλασσας το επιτρέπει.

Ο 33χρονος κάτοικος Λευκωσίας, στις 12:30 περίπου καταδύθηκε από σκάφος αναψυχής στην περιοχή «Μαζάκί» στον Ακάμα, με αυτόνομη αναπνευστική συσκευή (μπουκάλα κατάδυσης). Την Αστυνομία ειδοποίησε φίλος του ο οποίος βρισκόταν πάνω σε σκάφος αναψυχής όταν αντιλήφθηκε ότι ο 33χρονος καθυστέρησε αρκετή ώρα να αναδυθεί.

Για τον εντοπισμό του δύτη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ στην σκηνή από την πρώτη στιγμή κλήθηκαν δύτες, ελικόπτερο της δύναμης και χερσαίες δυνάμεις κατά μήκος της παραλίας.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό συνεχίστηκαν μέχρι που έγινε αντιληπτός από ελικόπτερο της Αστυνομίας που συμμετείχε στις έρευνες.

Η έκκληση του ΚΣΕΔ

Με αφορμή το περιστατικό το ΚΣΕΔ καλεί για άλλη μια φορά τους δύτες να τηρούν τη σχετική νομοθεσία και να εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα. Ιδιαίτερα υπενθυμίζεται ότι πρέπει να καταδύονται, τουλάχιστον ανά ζεύγη και όταν η κατάσταση της θάλασσας το επιτρέπει.

Πηγή: www.alphanews.live

Tags
Κύπρος Ακάμα Θαλάσσιο Ατύχημα Θαλάσσια Διάσωση
Comodo SSL