Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Λιμενικό Σώμα: Τρεις περιπτώσεις θαλάσσιων ατυχημάτων με σκάφος και μία ακυβερνησία μέσα σε δύο ημέρες

Ιούλιος 25, 2020

Λιμενικό Σώμα: Τρεις περιπτώσεις θαλάσσιων ατυχημάτων με σκάφος και μία ακυβερνησία μέσα σε δύο ημέρες

Τρεις περιπτώσεις θαλάσσιων ατυχημάτων με σκάφος και μία ακυβερνησία σκάφους ανακοίνωσε σήμερα το Λιμενικό Σώμα που πραγματοποιήθηκαν χτες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου 2020.

Εκτός από τον τραυματισμό 59χρονου λουόμενου από ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Μαρμάριου Καρύστου, είχαμε μία προσάραξη ιδιωτικού σκάφους αναψυχής με τραυματισμό του επιβαίνοντά στην Ἰο, ανατροπή επαγγελματικού σκάφους στα Σύβοτα και ακυβερνησία ταχύπλοου σκάφους στη Σέριφο

Προσάραξη ιδιωτικού σκάφους αναψυχής με τραυματισμό του επιβαίνοντά στην Ἰο

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ίου, για τραυματισμό 70χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα στο ιδιωτικό σκάφος αναψυχής ”LAURA” ΤΠ 1682 Β’, μετά από προσάραξή του σε βράχια, στην περιοχή ”Όρμος Κολιτσάνι” ν. Ίου. Ἀμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος προσγειαλώθηκε σε παρακείμενη παραλία, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ίου, ενώ κατόπιν διεκομίσθη  με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΣΤΕΛΙΟΣ” Ν. Ίου 16 στο λιμένα Θήρας, επειδή έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης. Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 Ανατροπή επαγγελματικού σκάφους στα Σύβοτα     

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική αρχή Συβότων, για εισροή υδάτων σε επαγγελματικό σκάφος μεταφοράς επιβατών με όνομα ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ΣΗ 522, στη θαλάσσια περιοχή Μπέλα Βράκα Συβότων, με πέντε επιβαίνοντες. Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε  ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Οι επιβαίνοντες του ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” μετεπιβιβάστηκαν σε δύο παραπλέοντα  σκάφη και μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα με ασφάλεια, ενώ το ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ανετράπη και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε. Από τη Λιμενική Αρχή Συβότων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαἰωσης διατήρησης αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακυβερνησία ταχύπλοου σκάφους στη Σέριφο

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σερίφου για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του ταχύπλοου σκάφους “ΠΟΠΗ” Τ.ΣΕΡΙΦΟΥ 39 στη θαλάσσια περιοχή του όρμου ”ΚΑΡΑΒΙ” ν. Σερίφου, με έναν επιβαίνοντα.  Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος, όπου εντόπισαν το ταχύπλοο. Το “ΠΟΠΗ” ρυμουλκήθηκε από το ιδιωτικό σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού Λ.Σ.-Ε.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σερίφου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΟΠΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

UPDATE: 5ο περιστατικό: ΔΙΑΣΩΣΗ ΝΑΥΑΓΩΝ ΑΠΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Διάσωση ναυαγών από ιστιοπλοϊκό ανοιχτά της Καρύστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Tags
Σέριφος Θαλάσσιο Ατύχημα Σύβοτα Θαλάσσια Διάσωση Ιος
Comodo SSL