Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βρέθηκε το κλεμμένο σκάφος Grady White 5.5 – τι εικάζεται (ΦΩΤΟ)

27 Ιουλίου, 2023

Βρέθηκε το κλεμμένο σκάφος Grady White 5.5 – τι εικάζεται (ΦΩΤΟ)

Θετική εξέλιξη για το πολυεστερικό σκάφος Grady White 5.5 (μοντέλο Sportman 180) που εκλάπη από την Αίγινα και τα ξημερώματα της Κυριακής εθεάθη στην Άνδρο.

Μετά από συντονισμένες δημοσιεύσεις και κοινοποιήσεις, βρέθηκε το σκάφος στη Σαλαμίνα.

Άτομο επικοινώνησε χτες το βράδυ με τον ιδιοκτήτη υποδεικνύοντας τη θέση που βρίσκεται δεμένο το Grady White, σε ένα ρεμέντζο στη παραλία Σπιθάρι στη Σαλαμίνα.

Ενημερώνοντας τις λιμενικές αρχές, οι ιδιοκτήτες του σκάφους μετέβησαν στην περιοχή, για να διαπιστώσουν ότι όντως ήταν το συγκεκριμένο σκάφος και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του λιμενικού.

Το σκάφος ήταν άθικτο όσον αφορά τα πολυεστερικά τμήματα, πλην το γεγονός ότι ξήλωσαν το κάθισμα οδηγού, έσπασαν 2 πλαστικά ταμπούκια και κάποια μικροζημιά στη τέντα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του.

Το ιστορικό της κλοπής

Το σκάφος εκλάπη μάλλον το Σάββατο το βράδυ ξημερώματα Κυριακής. Είχε γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 300 λίτρων.

Στις 5:23 το πρωί της Κυριακής, φαίνεται σε κάμερα στο λιμάνι του Γαυρίου να πλησιάζει άλλο σκάφος για να αφαιρέσει το ρεζερβουάρ βενζίνης (δείτε το βίντεο εδώ), το ίδιο έκανε με άλλο ένα σκάφος που ήταν δεμένο σε ρεμέντζο.

Τα δύο ντεπόζιτα συνολικής χωρητικότητας 54 λίτρων, βρήκε την επόμενη ημέρα στα βράχια της γύρω περιοχής ψαροτουφεκάς. Μέσα στο σκάφος βρέθηκαν άλλα τρία τέτοια άδεια ντεπόζιτα και δύο μικρότερα.

Όπως φαίνεται από τα γεγονότα, οι κλέφτες χρησιμοποίησαν το σκάφος για κάποια μεταφορά με όγκο και μεγάλο βάρος. Γι’ αυτό και χρειάστηκε να ξηλωθεί το κάθισμα, που δέσμευε μεγάλο χώρο καταστρώματος.

Στο βίντεο στην Άνδρο, ήταν ήδη φορτωμένο το σκάφος, αφού φαίνεται αρκετά βυθισμένο σε σύγκριση με την ίσαλο γραμμή. Εκεί οι κλέφτες ανεφοδιάστηκαν «δωρεάν», και επέστεψαν στη Σαλαμίνα όπου και υπάρχει εύκολη πρόσβαση προς την Αττική.

Η κινητοποίηση όλων και η παρατηρητικότητα είναι σημαντικός παράγοντας για να βρεθεί ένα σκάφος. Γι’ αυτό και το boatfishing.gr με σύμμαχο τους αναγνώστες του και την μεγάλη αναγνωσιμότητα, κοινοποιεί και δημοσιεύει τέτοια θέματα.

Ευχαριστούμε όλους όσους κοινοποιούν τις κλοπές σκαφών που δημοσιεύουμε και παρακαλούμε όσοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχα θέματα, όπως μία πιθανόν ασήμαντη κλοπή εξοπλισμού σκάφους σε κάποιο λιμάνι ή μαρίνα, να μας το κοινοποιεί στη σελίδα μας στο facebook ή στη φόρμα επικοινωνίας του ώστε η κοινότητα των ιδιοκτητών σκαφών να ενημερώνονται άμεσα και οι επιτήδειοι να «μαζεύονται».

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Αίγινα Κλοπές σε λιμάνι Κλοπή καυσίμων Γαύριο Κλοπή σκάφους σε μαρίνα Βρέθηκε κλεμμένο σκάφος
Comodo SSL