Μια συνταγή για ψητό ψάρι στο φούρνο που ετοιμάζεται εύκολα και πετυχαίνει πάντα, με ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια με λευκό κρέας, το λαβράκι. Συνοδεύεται από νόστιμες πατάτες ...
Τα αγιορείτικα γεμιστά καλαμάρια είναι μια υπέροχη συνταγή που μυρίζει θάλασσα! Τα αγιορείτικα γεμιστά καλαμάρια είναι μια υπέροχη συνταγή που μυρίζει θάλασσα! Άλλωστε, η αγιορείτικη κουζίνα είναι γεμάτη θεϊκές ...
H Αντιπεριφέρεια Λασιθίου διοργανώνει στην Ιεράπετρα εκδήλωση γνωριμίας του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο. H Αντιπεριφέρεια Λασιθίου διοργανώνει στην Ιεράπετρα εκδήλωση γνωριμίας του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο που ...
Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει τα κοκκάλια κάνουν πιο έντονη τη παρουσία τους στις περισσότερες ακτογραμμές της χώρας μας, κάτι που γνωρίζουν καλά οι φίλοι του spinning και του LRF. ...
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο… λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία. Η εποχικότητα κάθε τροφής τείνει να αλλοιωθεί με την εντατική καλλιέργεια ανεξαρτήτως εποχής, καθώς ...
Για ψάρι γύρω στα δύο-δυόµισι κιλά. Βγάζω τα εντόσθια και το αίµα στην κοιλιά (ραχοκοκαλιά). Κόβω το κεφάλι, ακολουθώντας το περίγραµµα των βραγχίων, το ραχιαίο, τα κοιλιακά και το ...
Μάλλον το καλύτερο ψάρι για να γίνει παστό! Αφού λοιπόν την πιάσουµε, την καθαρίζουµε καλά, αρχίζουµε να κόβουµε το ψάρι σε µέτριες φέτες (ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές), ...
Για το χταπόδι Πλένουµε το χταπόδι και αφαιρούµε τα µάτια και το δόντι. Ζεσταίνουµε µία κατσαρόλα (άδεια) σε δυνατή φωτιά και τοποθετούµε µέσα το χταπόδι για 1-2 λεπτά να ...
Στο εστιατόριο «Οι Μικρές Κυκλάδες» είχαµε την ευκαιρία να δοκιµάσουµε έναν µοναδικό τρόπο για να µαγειρέψουµε φέτες ροφού, όπου εντυπωσιάζει τόσο από εµφάνιση όσο και από γεύση. Ο σεφ ...
Μια συνταγή εύκολη, που µπορεί να γίνει και µε άλλα µεγάλα ψάρια όπως φαγκριά, στήρες και ροφούς. Υλικά • Λάδι • Αλάτι • Ρίγανη • Μαϊντανός • Φέτες λεµονιού ...
Σκαθάρι στο φούρνο Μια πολύ εύκολη συνταγή για όσους δεν έχουν τον χρόνο και τη δυνατότητα να ανάψουν κάρβουνα. Είναι ψάρι στο φούρνο τυλιγµένο σε λαδόκολλα. Επίσης, αποτελεί και ...
Χταπόδι στη λαδόκολλα Βρισκόµαστε σε µια εποχή όπου τα χταπόδια «µπαίνουν» αρκετά συχνά στα σπίτια µας. Οι συνταγές για την παρασκευή τους -πολλές και διάφορες-, παραλλάσσονται από περιοχή σε ...
Ψαρόσουπα Αν και πολλά είναι τα ψάρια που µπορούν να µας προσφέρουν την απόλαυση µιας νόστιµης ψαρόσουπας, η στήρα µπορώ να πω ότι δίνει το καλύτερο αποτέλεσµα, γιατί έχει ...
Βρισκόµαστε σε µια εποχή που τα καλαµάρια έχουν κατακλίσει την ακτογραµµή και όλοι µας λίγο ή πολύ θα τα συναντήσουµε µπροστά µας. Οι προτάσεις για το µαγείρεµά τους πολλές, ...
Ριγανάτος Γαύρος Αυτή η συνταγή γίνεται µε γαύρο ή σαρδέλα, ντοµατούλα και λεµόνι και αποτελεί µια αγαπηµένη επιλογή στην ελληνική κουζίνα. Εύκολη, γευστική και οικονοµική, αλλά πάνω απ΄όλα πλούσια ...
Καλαμάρι ψητό (παραδοσιακή συνταγή) Για το καλαμάρι ψητό θα χρειαστούμε: Υλικά 1 μεγάλο καλαμάρι λάδι λεμόνι ρίγανη Εκτέλεση Αφαιρούμε από το καλαμάρι το κεφάλι, το εσωτερικό κόκαλο, τα εντόσθια, ...